Jan Vacek
29. listopadu 2016 • 16:48

Slavia největší rival Plzně v boji o titul? NE, vedení jako neřízená střela

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně silná a sebevědomá Slavia, na té druhé zraněními rozmlácená Sparta, která stále nemá vyřešený trenérský rébus. Při uvážení tohoto stavu logika velí, že právě tým z Edenu je nyní hlavním soupeřem Viktorie v boji o vládnoucí žezlo. Přesto si to nemyslím. Důvod? Osazenstvo edenských kanceláří, které klub řídí.



Co v zimě udělají Jaroslav Tvrdík a spol., to je klíčová otázka. Bude Slavia znovu velkopansky rozhazovat miliony z okna, jako to předvádí poslední rok? Nebo zavládne střídmost a sázka na stabilizovaný kádr, který napříč podzimem udělal obrovský progres? Jsem přesvědčený, že první varianta je správná. Slavia chce znovu posilovat. Není vyloučené, že do kabiny „sešívaných“ v zimě zamíří tři nebo čtyři nové tváře.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 2:1. Domácí útočí na čelo tabulky
Video se připravuje ...

Ty budou chtít logicky hrát. Na sestavu, která během podzimu vykrystalizovala, to může mít negativní dopad. Sahat do něčeho, co funguje, není nikdy ta správná cesta. Navíc když tu máme nepsané pravidlo, že nové a drahé posily zkrátka musí hrát. Tohle všechno se může na jarní výkonnosti Slavie negativně podepsat.

U Sparty je naopak předpoklad, že na jaře pod vedením nového trenéra a s uzdravenými oporami půjde nahoru. Ztráta tří bodů, s ohledem na to, že navíc musela bojovat i v Evropě, je marginální.

POLEMIKA: Slavia a největší rival Plzně v boji o titul? ANO, šíře, síla, a výhra za výhrou >>>

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Brno 2:0. Mistr zvýšil náskok v čele
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud