Jan Vacek
16. března 2017 • 04:59

Nepoučí se a pokuta nestačí. V Plzni musí ukázat Limberskému dveře

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to přesně rok a půl, co jsem v deníku Sport psal o skandálu Davida Limberského, kdy opilý rozbořil svůj luxusní vůz Bentley a ještě se snažil utíkat před policisty. Vybavuju si, jak jsem si v duchu říkal, že tahle zkušenost musí problémového fotbalistu srovnat. Mýlil jsem se. Nesrovnala. Limberského zřejmě nesrovná vůbec nic. Proto mu v Plzni musí po sezoně zamávat.



Tenhle hráč se nezmění. A ani nepoučí. To je hlavní výstup z jeho posledního úletu, kdy utekl po utkání s Libercem z hotelu, vrátil se až ráno a zásadně tím porušil interní klubová pravidla. Od vedení sice vyfasoval tučnou pokutu, šéfové Viktorie ale musí zajít ještě dál.

Musí ukázat, že tohle se v jednom z největších českých klubů zkrátka netoleruje. Jedinou logickou reakcí proto je, že hráč musí po sezoně v klubu definitivně skončit. V minulosti Viktoria opakovaně nad Limberského průšvihy přivírala oči, často je i zlehčovala. Nyní už si to i s ohledem na fanoušky, sponzory a své vlastní jméno nemůže dovolit.

Zklamání Davida Limberského po prohře na SlaviiFoto Barbora Reichová (Sport)

Ačkoli bylo kolem Plzně během jejího strmého vzestupu od roku 2010 několik menších i větších skandálů, pořád lze západočeský klub označit za prestižní fotbalovou značku. Za přední tuzemskou adresu. Podle by se taky měli ve Štruncových sadech chovat. Limberský, ostentativně porušující interní pravidla, dělá Viktorii dlouhodobě mizernou reklamu. To je nepřípustné.

Plavovlasý bek stále platí za jednoho z nejlepších ligových hráčů. Když chce, dokáže na hřišti pořád velké věci. Co je to ale platné, když po svlečení dresu ztrácí veškeré zábrany? Když dělá svému klubu ostudu?

Je hororovým příkladem pro mladé i začínající fotbalisty. Druhou šanci Limberský dostal. Dokonce i třetí, čtvrtou. Nepomohlo to. Proto je letní odchod jediným srozumitelným řešením.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud