Jan Vacek
2. června 2017 • 16:42

Sparta jde s posilami po správné cestě. Teď nesmí ztratit směr

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta oznámila první posily pro novou sezonu. Vukadina Vukadinoviče, Eldara Čiviče a Lukáše Stetinu. Tohle trio spojuje jedna charakteristika: mají potenciál. Nyní je na letenském klubu, jak s nimi bude pracovat. Pokud správně, mohou být všichni tři skutečně vedeni jako posily. V reálu, nikoli jen na papíře. Oproti předchozím letům by to byl zásadní obrat k lepšímu.



V minulých sezonách byla Sparta za svou přestupovou politiku často pod palbou kritiky. Nutno říct, že po zásluze. Do klubu totiž zamířila celá řada hráčů, kteří se vůbec neprosadili. Namátkou třeba Marco Paixao, Marcus Steinhöfer či Fafa Picault.

Pak jsou hráči, jež rozhodně zůstali za očekáváním. Pro jejich jména nemusíme chodit daleko, do téhle škatulky náleží třeba Michal a Václav Kadlecové. Našli bychom i transfery, které nedávaly smysl od samotného začátku. Příkladem za všechny je příchod Franciho Litsingiho.

Dosavadní dění na přestupovém trhu naznačuje, že se vedení Sparty poučilo a konečně našlo správný směr. Samozřejmě, až nový ročník doloží, jestli příchody Vukadinoviče, Čiviče a Štetiny nebyly další trefou vedle. Ze sportovního hlediska ovšem dávají smysl.

Všechno jsou to stále mladí hráči, nejstaršímu Vukadinovičovi je pouze 26 let. Především ale mají potenciál. Že se mohou zlepšovat, že mohou být při správném vedení ještě výrazně lepší, než tomu byl dosud.

Lukáš Štetina se stal třetí posilou pražské Sparty
Lukáš Štetina se stal třetí posilou pražské Sparty

Vukadinovič sice odehrál žalostnou druhou polovinu sezony, svým pojetím hry ale patří mezi rozdílové hráče. Pokud trenéři najdou cestu, jak s ním pracovat, určitě se svými výkony odmění. Čivič patří v jednadvaceti letech mezi nejlepší krajní beky v lize, jeho výkonnost ještě rozhodně nenarazila na strop. Lukáš Štetina pak představuje stopera elitního kalibru, jakých v české lize neběhá moc.

Sparta těmito přestupy ukázala, že umí lokalizovat slabá místa v sestavě. Platilo to především o stoperském postu, i na křídle nebyla po letním odchodu Ladislava Krejčího tak nebezpečná, jako v minulosti. Tyhle mezery by měli nově příchozí neprodyšně zacelit.

Letenský klub navíc s posilováním nekončí. Lze očekávat, že nový trenér Andrea Stramaccioni přivede ze zahraničí další posily. Touží po tvůrci hry a útočníkovi. Pokud se udrží na cestě, kterou dosavadními nákupy nastoupil, může na Spartu čekat světlá budoucnost. Důležité nyní bude neztratit směr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud