Jan Vacek
26. června 2017 • 17:31

Čermák potřebuje speciální zacházení. Pak může být pro Plzeň terno

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělal klukovinu, boural opilý a přišel tak o mistrovství Evropy jednadvacítek. Záložník Aleš Čermák má za sebou hororový červen, jeho konec se ale z pohledu mladého hráče přece jen trochu vylepšil. Dostal zelenou k vysněnému přestupu do Viktorie Plzeň. Pokud s ním budou na západě Čech citlivě pracovat, může se stát jednou z hlavních hybných sil vicemistra.



Předně: Aleš Čermák je vynikající fotbalista. Ohromně šikovný s balonem, kreativní v útočné fázi, navíc stále velice mladý. Existuje tedy předpoklad, že se bude dál zlepšovat. Aby se tak stalo, potřebuje citlivé zacházení. A především důvěru. To je v případě dvaadvacetiletého polaře alfa omega.

V Mladé Boleslavi ji pod trenérem Karlem Jarolímem měl. Na hřišti to bylo znát. Čermák ho během hostování ve středočeském klubu měl. A odvděčil se. Nastřílel šest gólů, přidal tři asistence. Dával o sobě vědět prakticky v každém zápase.

Z logiky věci si ho proto Sparta stáhla zpátky, po odchodu Bořka Dočkala na něm chtěla stavět hru. Tahle očekávání, která přišla prakticky ze dne na den, ovšem Čermák neunesl. Tlak na něj doléhal víc, než by bylo záhodno, na jaře proto spíš paběrkoval, trápily ho i zdravotní problémy.

Po přestupu do Plzně je nesmírně důležité, aby cítil důvěru trenéra. V tom by neměl být problém, Pavel Vrba o mladého tvůrce hry dlouho usiloval, hodně si slibuje od jeho spolupráce s další hračičkou Václavem Pilařem .

Důležité ovšem je, aby se Čermákova role budovala postupně. Má předpoklady, aby z něj vyrostl tahoun mužstva, klíčový muž. Není ale stavěný na to, aby se tak stalo okamžitě, od prvního ostrého zápasu nové sezony. Čermák si potřebuje osahat nové prostředí, poznat lidi v klubu, získat sebevědomí, hodit se do pohody. Pokud se mu to povede, může být jeho příchod pro vicemistra terno.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud