Jan Vacek
19. července 2017 • 15:47

Juventus není jediným klubem. Pro Schicka svět nekončí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovedu si představit, jak asi musí Patriku Schickovi v těchto hodinách být. Už se viděl v dresu Juventusu, na dovolenou odjížděl s tím, že se už brzy připojí k Dybalovi, Buffonovi, Higuaínovi a dalším velkým hvězdám italského klubu. Tahle představa se v mžiku rozplynula. A vyrovnat se s tím není jednoduché.



Tím spíš to platí pro jednadvacetiletého kluka, který byl nadosah velkému snu. Určitě už se viděl v dresu jedné z největších fotbalových značek, byl plný ideálů. Tohle všechno šmahem zmizelo. Je to o to bolestivější, že to samotný hráč vlastně nemohl vůbec ovlivnit.

Schick si teď ale musí uvědomit, že tímhle přestupem fotbalový svět nekončí. Pokračuje dál. A pořád platí, že český talent má za sebou snovou sezonu, kterou mu žádná zdravotní prohlídka ani nic jiného nemůže vzít.

Stále je ve skvělé vyjednávací pozici, rozhodně bude moci vybírat z řady zajímavých nabídek. Kdo ví, třeba další roky odkryjí, že nepřestup do Juventusu hráčovu kariéru neponičil, ale naopak jí pomohl.

Nikde přece není psáno, že by se Schick v kádru „Staré dámy“ opravdu prosadil. S ohledem na to, jakou by měl konkurenci, Dybalu, Higuaína a další, by to rozhodně nějaká selanka nebyla. Nyní se mu otevírá možnost přestoupit do jiného, možná ne tak věhlasného mužstva. To s sebou ovšem může přinést výraznější porci minut a tím i lepší příležitost k dalšímu rozvoji.

Tahle nepříjemná zkušenost ho navíc v dalším průběhu kariéry může zocelit.

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud