Jan Vacek
27. července 2017 • 22:31

Rozpaky rostou. Stramaccioni se hned na začátku dostal pod tlak

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho příchod provázelo pořádné entreé. Od vedení Sparty dostal prakticky všechno, na co si ukázal. Trenér Andrea Stramaccioni ovšem v prvním ostrém utkání svou úlohu nezvládl. Na hřišti Crvene Zvezdy se netrefil do sestavy, porážka 0:2 míří na jeho hlavu. Hned od úvodu letenského angažmá se tak italský kouč dostává pod velký tlak.



Během letní přípravy působil velice klidně. Sálal z něj dojem, že přesně ví, co dělá. A to přesto, že už v přípravných duelech tým herně ani výsledkově nijak nezářil. Pokud tomu tak skutečně je, v úvodním soutěžním duelu nové sezony to zůstalo dokonale skryto. Sparta na stadionu Marakana působila dojmem, že vlastně vůbec neví, co chce hrát. A to je především Stramaccioniho vina.

Italský kouč se navíc netrefil do sestavy. Na pozici podhrotového hráče postavil Martina Frýdka, ten však svou úlohu nesplnil, navíc se významně podepsal pod první inkasovaný gól. Ani Bogdan Vatajelu na levém kraji obrany se neukázal jako správná volba, Čivič, jenž ho v poločase nahradil, působil mnohem lépe.

Stramaccioni se tak hned na úvod působení ve Spartě dostal pod ohromný tlak. Přes gigantické investice pražský klub balancuje na hraně vyřazení, což by už ve třetím předkole Evropské ligy byla pořádná blamáž.

V odvetě Stramaccionimu nezbývá, než vyložit karty na stůl. Musí jasně demonstrovat, proč na něj Sparta vsadila a proč mu splnila téměř všechno, o co si během krátkého angažmá řekl. Doba hájení trenérů je obecně krátká, v případě největšího českého klubu obzvlášť.

Italský stratég má týden na to, aby potvrdil, že zdání neklamalo. Že skutečně ví, co dělá. Jinak se jeho působení na Letné může rychle začít měnit v peklo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud