Jan Vacek
17. srpna 2017 • 23:29

Válečník Bakoš. Ten pravý muž do velkých plzeňských bitev

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musel se rozhodnout, ale vlastně to pro něj bylo velice jednoduché. Trenér Plzně Pavel Vrba ihned poté, co se vyčervenil Michael Krmenčík, věděl, komu svěří útočné kormidlo v utkání proti Larnace. Marku Bakošovi. Byla to správná volba. Slovenský matador zasekl dva góly a potvrdil, že je mužem pro stěžejní vřavy.



Možná není nejrychlejší, při práci s míčem se na něj nekouká tak hezky, jako na řadu jiných hráčů. Útočník Marek Bakoš ale v sobě snoubí jiné vlastnosti, které jsou ohromně cenné. A které se Viktorii v duelu s kyperským soupeřem náramně hodily. Je to bojovník. Frajer, který neuhne z jediného souboje. Který se pro svůj tým bude rvát, dokud mu budou nohy sloužit.

V obránci Larnaky podstoupil celou řadu soubojů. Několikrát dostal pořádně naloženo, sám ale taky rozdal. A především se mu povedlo to, co umí dokonale. Dostal se soupeři pod kůži. Jeho důrazná hra na technicky založeného soupeře platila. Bakoš navíc přidal nadstavbu v podobě dvou vstřelených gólů.

Ten první navíc přišel tři minuty poté, co spálil tutovou šanci. I tohle je Bakošova síla. Zatímco řada jiných útočníků by se vědomím, že pohrdli téměř jistým gólem, užírala, čtyřiatřicetiletý střelec to dokáže ve zlomku vteřiny hodit za hlavu a znovu se plně zakousnout do utkání.

Plzeň z toho tentokrát těžila. Rozhodně nebyla lepší, ale bere výhru 3:1. Především díky Bakošovi. Sice do zápasu s Kypřany nastřádal v sezoně pouze 37 minut, jakmile ale dostal povolávací rozkaz, byl stoprocentně připravený. I proto je pro Západočechy stále tak důležitým hráčem.

Góly

Domácí: 29. Bakoš, 36. Kolář, 74. Bakoš

Hosté: 8. Acorán

Sestavy

Domácí: Hruška – Řezník, Hubník (C), Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Zeman (83. Čermák), Kolář, Pilař (63. Kopic) – Bakoš (76. Řezníček).

Hosté: Pablo – Truyols, Mojsov, Catala (C), Antoniades (74. Tete) – Jorge, Murillo, Laban (82. Hevel) – Tomàs (86. Mytidis) – Tričkovski, Acorán

Karty

Domácí: Bakoš, Kolář

Hosté: Truyols, Laban, Mojsov

Rozhodčí

Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali (všichni SVN)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 031 diváků

Fotbalisté Plzně v úvodním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy doma po obratu porazili Larnaku 3:1.
Fotbalisté Plzně v úvodním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy doma po obratu porazili Larnaku 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud