Jan Vacek
18. září 2017 • 22:05

Sbohem, Sparto?! Boj o titul se začíná stávat záležitostí dvou týmů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemská liga má za sebou pouze sedm kol. Příliš brzo na nějaké závěry, chtělo by se namítnout. Přesto do světa vysílá naprosto jasný vzkaz. Cílí na Letnou. A parafrázovat by se dal asi takhle. „Titul ti utíká, Sparto. Už na něj prakticky ani nevidíš.“ Slavný klub totiž nakupil v úvodu hrozivou ztrátu. Na vedoucí Plzeň už desetibodovou. Stále víc to vypadá, že si to o slávu rozdají pouze dvě těžké váhy. Viktoria a Slavia.



Před prvním kolem byly na stejné startovní čáře. Slavia a Sparta určitě. Plzeň možná stála o pár krůčků zpět. Pomyslné manko ovšem vicemistr bleskově umazal a než se pražské kolosy rozkoukaly, uletěl jim na pořádnou distanci. Náskok Viktorie na Slavii aktuálně činí šest bodů, na Spartu už hrozivých deset.

Co z toho plyne? Že je Sparta v kleštích, ze kterých se už taky nemusí dostat. Výběr trenéra Andrey Stramaccioniho totiž rozdává body na požádání, jeho manko neustále narůstá. A už teď je v takové výši, že se nabízí naprosto legitimní otázka, zda bude vůbec možné ho ještě smazat.

Matematicky to samozřejmě možné je, úplně pohodlně. To by ovšem Letenští museli totálně otočit kormidlem sezony. Jsou toho schopní? Nejbližší týdny napoví. I kdyby se jim to ovšem povedlo, stačit to nemusí.

Plzeň totiž zatím rozhodně nevypadá, že by někomu chtěla přenechávat body. Zatím to nepovolila vůbec nikomu, je stoprocentní. Někdy při tom působí jako Jekyll a Hyde.

V jednu chvíli je naprosto dominantní, sálá z ní obrovská síla, skoro až aura neporazitelnosti. Během několika minut se pak na hřišti promění v utlačovanou královnu, která ztrácí své království.

Jako třeba naposledy proti Zlínu. Hlavní úkol ovšem parta kouče Pavla Vrby plní dokonale. Vyhrává. Vyhrává pořád a neustále, nic jiného zatím nezná.

Jediný, kdo alespoň trochu dokáže se suverénem držet rytmus, je Slavia. Taky ona má ztrátu, momentálně šest bodů. Ani to rozhodně není málo, ale rozhodně méně než deset.

I celek z Edenu ukazuje určité slabosti. Někdy mu to ve hře skřípe, není tak produktivní, jak by chtěl (a taky měl) být. U Slavie ovšem převažují výhry, navíc i z ní čiší jakási výjimečnost. Síla. Něco, co bychom momentálně u Sparty hledali marně.

I proto se boj o titul záhy začal sužovat do roviny pouhých dvou týmů. Slavie a Plzně. Jejich vzájemný střet, který je na programu na začátku listopadu, definitivně vyloží karty na stůl.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 2:1. Domácí vyhráli i sedmé utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud