Jaromír Jágr
6. prosince 2011 • 17:00

Pohoda, srandičky. Jágr se cítí jako v Kladně, Pittsburgh neřeší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG - Jsem rád, že už jsem se mohl vrátit do zápasů, skoro tři týdny jsem předtím pořádně nehrál, což už bylo otravný. V pátek v Anaheimu mi to docela vyšlo, dal jsem dva góly, ale nepřeceňoval bych to. Ono to tak většinou bývá, že když člověk něco dlouho nedělá, tak hned ten první zápas se mu povede. Pak je to ale mnohem horší. Doufám, že mě to takhle nepotká...



Hned v sobotu jsme hráli ve Phoenixu a není žádná sranda po takové přestávce hrát dvakrát ve dvou dnech. Naštěstí jsme si rychle udělali náskok, vedli jsme 4:0, takže jsme to pak už jen víceméně kontrolovali.

Nemuseli jsme se do ničeho nutit, trenér v klidu hrál na čtyři lajny a naše formace ke konci na led už moc nechodila, takže jsem ušetřil nějaké síly. Jinak z týmového hlediska se nám daří, musím zaklepat, aby to vydrželo co nejdéle.

Bod na zápas? Nezáleží jenom na mně...

A že si udržuju průměr bod na zápas? Já to neřeším, všechno záleží na tom, jaký má člověk spoluhráče, jak mu věří trenér, jak celkově mužstvo šlape.

Když se všechno sejde, není problém mít bod a půl na zápas, když naopak chybí štěstí na ty další faktory, o kterých jsem mluvil, je těžký mít i půl bodu na utkání... Takže ono je to zkreslené a já už to neřeším.

Každopádně mám teď radost z hokeje, z hlediska atmosféry v týmu je to super. Užívám si každou chvilku, kdy jsem s mužstvem. Je legrace, připadá mi, že je léto a já jsem pořád v Kladně...

Prostě pohoda, srandičky. Zatím je to pořád jenom začátek, všechno se pochopitelně může otočit, ale teď to takhle funguje a snad se to hned tak nezmění.

Hráči se nemohou moc psychicky unavit, protože vždycky je něco, čím se mohou odreagovat. A tréninky jsou dělané tak, že při nich si spíš oddychneme a můžeme veškerou energii věnovat zápasům.

Ostatní jsou lepší, nejsem pod tlakem

O to víc si všichni vážíme, že se daří. Protože chceme, aby taková pohoda vydržela. Přiznávám, že jsem osobně v poslední době něco takového nezažil, ale možná i v jiných mužstvech byla pohoda, akorát já jsem ji nedělal.

Tentokrát je jiná situace, po třech letech mimo NHL už mám jinou pozici, ten tlak si beru jinak. Vnímám to tak, že v kádru jsou daleko lepší hráči, já už jsem jenom takový doplněk a nedělám si z toho zas tak těžkou hlavu...

Nevytvářím si na sebe zbytečný tlak, i vedení je v klidu. A já se hlavně bavím hokejem.

Jaromír Jágr nosil celý listopad knír
Jaromír Jágr nosil celý listopad knír

V týdnu hrajeme doma s Pittsburghem, je jasný, že místní novináři si toho všimnou a budou o tom psát. Hlavně během léta byly emoce zjitřený, ale pro mě osobně už to žádný velký téma není, beru to normálně.

Že bych se chtěl proti svému bývalému týmu nějak vytáhnout? To ne, já se snažím hrát pořád naplno, ať je to s kýmkoliv. Chápu, že se o tom tady bude psát, ale se mnou osobně to nic nedělá.

Jaromír Jágr si vystřihl v reklamě Santa ClauseFoto Foto pro Blesk – David Sroka

Zajímá mě totiž jiná věc. Během prosince nás čeká deset ze třinácti zápasů venku! Což je fakt hodně, takže se mi honí hlavou, že to musíme nějak dobře zvládnout.

Není to žádná sranda, i když venku se nám daří, tak tahle série je fakt náročná. Doma hrajeme třikrát, z toho s Pittsburghem a Bostonem, což taky nebude rozhodně žádná sranda. No a pak nás čeká před našimi fanoušky už jen Tampa, jinak všechno venku.

A v týdnu už nás taky začnou každý den natáčet z HBO a před venkovním zápasem, který hrajeme druhého ledna s Rangers, to budou vysílat. Prý máme mít kamery i doma a všude možně, ale já zatím nemám tušení, jak to konkrétně bude vypadat a kam až necháme fanoušky nahlídnout. Nechám se tedy překvapit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud