Jaromír Jágr
13. prosince 2011 • 17:15

Když jsem poprvé chválil Girouxe, smáli se mi...

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně se teď tady psalo o tom, že jsem v historickém pořadí střelců NHL dohnal Brendana Shanahana (656 gólů), ale abych řekl pravdu, osobně to neprožívám. Stejně jako to, jestli mě v evropských tabulkách dožene Teemu Selänne, kterému schází deset gólů, jak mi tady někdo řekl. Věřte mi, že pro ně to není téma, to je o osobní statistice. A tu tedy vůbec neřeším, hlavní je, že se daří mužstvu, vyhráváme. Už jsem o tom psal minule, máme skvělou partu, v kabině jsou neustále nějaký srandičky. I když naposledy se zranil Claude Giroux, což určitě není žádná příjemná zpráva.



Nemyslím si, že je na tom nějak špatně, ale prostě dostal ránu do hlavy, bolelo ho to a když se tady v NHL něco takového stane, každý má strach, aby to nebyl otřes mozku. Musí projít různými vyšetřeními, lékaři jsou opatrní. Ale nakonec se může stát i to, že nebude hrát, i když bude jinak zdravotně naprosto v pořádku...

Jenom proto, že mají všichni obavy. Protože si vybavují, jak to minulý rok bylo se Sidney Crosbym. On si taky myslel, že je všechno v pořádku, hrál dál, ale v dalším utkání dostal ještě jednu ránu a skoro rok chyběl... Proto si teď každý dává pozor.

Všichni se bojí kvůli Crosbymu
Každopádně doufám, že se Claude brzy vrátí do sestavy, pro nás je to klíčový hráč. Ze hry nám vypadl i obránce Chris Pronger, náš kapitán. Kvůli operaci vynechal už i velkou část minulé sezony, vrátil se až na play off.

A letos ho, bohužel, taky stíhají komplikace. V jeho případě si však mužstvo určitým způsobem zvykne, že chybí, nějak se s tím muselo vypořádat. Jenže Giroux hrál všechny zápasy, takže o to je jeho ztráta citelnější.

O něm se v poslední době hodně mluví, chytil úžasnou formu, vede bodování celé NHL. A srovnávají ho tady s kdejakou legendou. No a když já jsem hned v úvodu sezony říkal, že je to malý Mario Lemieux, všichni si klepali na čelo a smáli se mi, co to povídám za voloviny a co si ho dovolím přirovnávat zrovna k němu...

Ale já už jsem hned po prvních přípravných zápasech tvrdil, že může vyhrát bodování a je to jiný hráč než ostatní. V tom dobrém slova smyslu. Člověk se musí mít pořád na pozoru, protože on vždycky vymyslí nějakou originální přihrávku, kterou od nikoho jinýho nedostanete.

Jaromír Jágr uniká soupeři.
Jaromír Jágr uniká soupeři.

Před brankou vám dřív zlámali nohy
Z českých hráčů se daří Milanovi Michálkovi z Ottawy, je aktuálně v NHL nejlepším střelcem (18 gólů). Neviděl jsem podrobně jejich zápasy, ale je jasný, že prosazuje i tou svou postavou. Je silný, důrazný, je to jeden z mála českých hráčů, který chodí do prostoru před brankou. A umí dávat góly i z dorážek.

Hokej se v tomto ohledu hodně změnil, podobným hokejistům napomáhají i nová pravidla. Už není jednoduché tam někoho zlikvidovat, dřív by vám tam před brankou zlámali nohy. Teď jsou hráči více chránění, takže si představte, že občas před branku jdu i já! To už je co říct...

Summanen? To by byl blázinec...
Na vašem webu iSport.cz jsem si taky v pondělí odpoledne přečetl, že v Omsku propustili trenéra Rostislava Čadu a snad se v Rusku píše, že by se měl vrátit Fin Raimo Summanen. No, to jsou věci a to by tedy byl blázinec...

Mockrát jsem neviděl, aby se vracel kouč, kterého před chvílí vyhodí. Ale kdo ví, jak je to ve skutečnosti, v Rusku se to obvykle spekulacemi jenom hemží.
Každopádně se v Omsku moc nedaří hráčům, kteří podepsali před sezonou dlouhodobé smlouvy. Kdyby v týmu nebyl Červus (Roman Červenka), tak jsou poslední. Ten hraje výborně, udržuje si skvělou formu.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud