Jaromír Jágr
28. února 2012 • 19:00

Comeback Jágra: Škoda, že Kladno nezačíná doma

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zrovna jsme na jednom z delších tripů v NHL, mimo Philadelphii budeme celkem deset dní. Je to docela náročný hlavně kvůli časovým rozdílům, do toho přelety, zápasy, není až tolik čas na tréninky. Radši bych byl doma, ale co se dá dělat. I tohle k tomu patří.



Je pravda, že jinak tolik nelítáme, což je výhoda. Hlavně týmy ze Západní konference to mají v tomto ohledu těžší, ale všechno má svoje plusy a mínusy.

Zase na druhé straně tolik netrénují jako my. Navíc si jde zvyknout na všechno, každý si časem najde ten svůj rytmus. Já jsem na Západě nikdy nehrál, takže těžko říct, jak je to náročný. Ale Philadelphii jsem si vybral i kvůli tomu, že celkově v porovnání s ostatními týmy nemáme tolik cestování.

Návrat do prvního útoku neřeším

Zase jsem se vrátil do prvního útoku s Claudem Girouxem a Scottem Hartnellem, předtím jsem hrál s Dannym Brierem a Mattem Readem ve druhé lajně.

Ale já to moc neřeším, je věcí trenéra, kam mě dá. Je mi to jedno. Hlavní je mužstvo. V poslední době nemáme žádnou delší šňůru vítězství, spíš jsme prohrávali. Máme sice něco nahráno z úvodu sezony, ale stejně si nesmíme dovolit žádnou delší sérii neúspěchů. Tady je důležitý fakt každý bod.

Hodně se mluví o našich brankářích a o tom, že dostáváme dost gólů. Uvidíme, jak se to vyvine před play off, kam věřím, že se dostaneme. Třeba už se to bude jenom zlepšovat...

Ofenzivu máme od začátku sezony silnou, navíc se dokážeme vrátit do zápasu i poté, co prohráváme. Třeba naposledy v Calgary, kdy už to bylo o tři góly, a stejně jsme to otočili. Což už se nám podařilo víckrát. Cítíme, že i když prohráváme 0:3, pořád je šance to zvrátit.

Bryzgalov? Trvá mu, než si zvykne na nové prostředí

Dost se tady rozebírá brankář Ilja Bryzgalov. Ale on je stejně jako já ve Flyers nový a každému chvíli trvá, než si na jiné prostředí zvykne. Pro gólmany je to asi ještě těžší, což ale nemůžu posoudit, nikdy jsem nechytal.

U brankáře je to hlavně o psychice. Když udělá chybu, všichni ji vidí a mluví o ní. Když ji vyrobí někdo jiný, pořád za něj někdo může zaskočit.

Mladý Jaromír Jágr v juniorech
Mladý Jaromír Jágr v juniorech

Hráli jsme na tripu i v Edmontonu, který nedávno uzavřel novou smlouvu s Alešem Hemským, přitom se říkalo, že by mohl jít pryč. Ale nabídli mu docela dobrý kontrakt na to, jakou má sezonu – deset milionů na dva roky.

Proto se rozhodnul to vzít, nechtěl být volným hráčem, protože to je v současné NHL obrovský risk. Většina týmů už má platové stropy plné, navíc Hemák zatím dal v sezoně jenom pět gólů, což není moc.

Jasně, oni mu ty peníze dali za dlouhodobý přínos, ale když jdete do jiného mužstva, tak většinou koukají na to, jak se vám dařilo naposledy. A nemyslím si, že by mu někdo dal pět milionů na rok, kdyby šel jinam. Takhle podepsal dobrou smlouvu a má šanci dokázat, že je daleko lepší hráč, než jak mu to jde teď.

Kladno? Škoda, že nezačínáme doma

Pokud jde o Kladno, tak je škoda, že s Kometou v předkole nezačínáme doma, to by byla větší šance postoupit dál. Takhle to bude těžší, ale pochopitelně mužstvu věřím.

Uvidíme, jak to dopadne, Kometa hrála poslední zápasy dobře. Každopádně si nemyslím, že by někdo vyhrál 3:0 na zápasy, bude to větší boj. A snad s dobrým koncem pro nás.

Týmu pochopitelně budu držet palce, i když nevím, jak mi vyjde čas sledovat zápasy. Pořád platí, že moje hlavní práce je tady v NHL a musím se soustředit na Philadelphii.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud