Jaromír Jágr
3. října 2012 • 10:00

Jaromír Jágr o extralize: Těší mě, že se lidi baví a chodí na stadiony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme za sebou s Rytíři pět vítězství v řadě, což je pochopitelně super. Každý sport je právě o výhrách, takže mám radost. S ostatními kluky z NHL jsme tady od toho, abychom mužstvu pomáhali, a když přicházejí body do tabulky, co víc si přát?



Pohled na ni je příjemný, jsme třetí, ale zase z toho nesmíme dělat žádnou velkou vědu. Máme za sebou teprve osm zápasů, takže to hlavní teprve ještě přijde. A na konci sezony už málokoho bude zajímat, jak jsme na tom byli takhle zkraje října...

Mám radost také z toho, že chodí fanoušci, a jak pozoruju na všech stadionech, tak snad se i baví. Už před prvním utkáním jsem trochu v nadsázce říkal, že lidi se chtějí hlavně bavit!

A je to pravda. Ze všech svých každodenních starostí v práci i jinde jsou unavení, někdy i třeba otrávení, a když už dají peníze za hokej, chtějí se prostě odreagovat, přijít na jiné myšlenky. A odnést si z hokeje i něco navíc.

Těší mě, když to tak je a trochu k tomu přispějeme i my s ostatními kluky z NHL. Toužíme především vyhrávat a tím pomoct mužstvu, ale když už je vyprodáno, člověk pochopitelně chce udělat na ledě i něco pěkného, co lidi potěší. Určitě jsem zaznamenal, že diváci v Chomutově a v Budějovicích, kde jsme hráli naposledy, zatleskali i gólům, které jsme dali my. Což potěší. Čeští fanoušci hokeji rozumí a pěkný hokej ocení.

Třeba naposledy v Budějovicích v hledišti obíhaly mexické vlny i přesto, že domácí prohráli. To se jen tak nevidí. Taky musím ještě jednou vypíchnout skvělou atmosféru při našem zápase v O2 Areně s Pardubicemi, který se hrál minulou středu.

Dorazilo téměř 16 tisíc lidí a ještě jednou chci všem poděkovat, vážím si toho. Rozhodně není žádná sranda tuhle velkou halu naplnit - a nám už se to podařilo dvakrát. Takže všem díky.

Jsem rád, že se nám daří s kluky z NHL bodovat, ale musím říct, že osobně jsem docela unavený. Program je nahuštěný, navíc na ledě strávím o dost víc času než naposledy v NHL, do toho širší hřiště. A je to znát. Navíc musím pořád koukat i na to, že výluka jednou skončí a vrátím se do zámoří, na což musím být maximálně připravený.

Jaromír Jágr měl v utkání s Českými Budějovicemi důvod k radosti, jeho Kladno zvítězilo 6:2Foto Barbora Reichová Sport

Pochopitelně nikdo neví, kdy to bude, z těch jednání mezi ligou a hráči se toho zatím moc vyčíst nedá. Ale celou sezonu výluka podle mě trvat nebude, takže se snažím pořádně trénovat, po zápase si přidávám v posilovně, chodím i na tréninky ještě večer. O to víc jsem unavený, občas mě něco tahá, ale jinak to nejde.

Podvědomě pořád musím myslet na start NHL. Tím i pochopitelně na to, jak se bude Kladnu dařit, až s ostatními hráči odejdeme zpátky za moře. Proto je skvělý, když se střelecky prosazují také hráči, kteří zůstanou. A taky musím pochválit našeho gólmana Cháberu, který chytá výborně a drží nás. Člověk může hrát, jak chce, ale když nemáte oporu v brance, je vám to na nic...

Zítra hrajeme doma proti Třinci, který je rozjetý a určitě to bude super bitva. Tým dává spoustu gólů, nám to tam taky padá. Snad to vydrží a lidi si užijou.

I když pro brankáře to asi bude horší, žádný přestřelky nemilují. Taky bych si přál, aby byl plný stadion, naposledy doma přišlo pět a půl tisíc lidí. Snad tentokrát bude i u nás plno! Bylo by to krásný...

Je to tam! Kladenská pětk z NHL byla v Českých Budějovicích k neudržení, Jaromír Jágr vstřelil dvě branky
Je to tam! Kladenská pětk z NHL byla v Českých Budějovicích k neudržení, Jaromír Jágr vstřelil dvě branky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud