Jiří Punčochář
5. dubna 2014 • 16:25

Jandačovy "tupé brusle" nesou užitek. Kometa musí být šikovná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Vítkovicích cítí křivdu z rozhodování zápasu proti Spartě další tým. Tentokrát je to Kometa Brno. A rovněž tady probleskne povzdech: co se jiného dalo čekat, když jsme v sérii vedli... Sparta porazitelná je, Sparta v kombinaci s rozhodčími už ne. A tak dál.



Ukazuje se, že hra, kterou rozehrál sparťanský trenér Josef Jandač úvahou nad pády z tupých bruslí, byla dobře načasovaná. I účinná. Jakmile se upísknutí mužů v pruhovaném hromadí, světýlko v hlavě se rozbliká: „Vždyť si to ten Jandač vybrečel dopředu!“ A nervy pochodují.

Domnělou křivdu koušou Brňané o to znechuceněji, že na rozhodčí (ani na Spartu) nic moc nemají. Kromě neodbytného dojmu, že za hratelného stavu, když se lámal chleba, se nepískala rovina. To se na videu těžko stříhá na jedno krátké CD. Ostatně, zkoušet ho vypalovat by ani nemělo smysl. Nimrat se v tomto guláši dál by pro Kometu znamenalo napodobit Vítkovice až do konce, tedy sehrát výborné zápasy a po nich si jít do Vaňkovky vybrat dovolenou.

Proto šel tenhle blivajz rychle z brněnského talíře pryč. Rozebraly se vlastní chyby, uznalo se, že na šavlovačku a oplácení borci v modrobílém naivně přistoupili, že si sami na nůž naběhli. Nebyli dost šikovní – slovy jednoho fotbalového trenéra – na to, aby se dalo na Spartě vyhrát. To domácí zvládli válku nervů ve svůj prospěch. Dostali protivníka tam, kde ho chtěli mít. A ještě se nad ním mohli vítězoslavně usmívat.

Nebylo by pro Kometu nic snadnějšího než vytočit se na nedělní domácí pokračování tak, že by z mantinelů lítaly třísky a soupeři by chodili jeden po druhém na šití. Ale to by nebyla ta cesta. Být šikovný, jako byla Sparta, v tom to celé v play off vězí.

Obrácený faul, zlobí se Kometa. Miller šel ven po faulu Rolinka, tvrdí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud