Jiří Punčochář
6. září 2015 • 00:00

Zbytečný poplach. Zahrávat si s tradicí Komety nemělo smysl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat k tradici? V každém případě příjemná věc. Málokdo v Česku má tak silné kořeny jako hokejová Kometa, vzdávat se jich by bylo prostoduché. Důležitější však pro klub bylo přihlášení se k barvám města Brna, vzhledem k tomu, že v radnici má jednoho z klíčových spojenců a partnerů pro svoji existenci. Pro tuhle pevnou kotvu byla Kometa ochotna udělat změnu. Proto jde (i když vlastně nejde) do červeného mundúru.



Osazenstvo radnice se po posledních volbách kompletně změnilo, a že to nové podporuje hokej neméně než to původní, má pro Kometu cenu zlata. Vyjádřila to barvami.

Nošení červené, což se dá vyložit jako něco mezi přáním a doporučením ze strany vedení města, vyřešila nakonec šalamounsky. Loajalitu ukáže venku, kde svým fanouškům nebude tolik na očích, doma je nebude provokovat a zůstane u modrobílé. I když na začátku přípravy nosili červené kalhoty její hráči i v domácí DRFG Aréně. Právě tehdy vznikl mezi příznivci neklid, že je čeká nepříjemné překvapení.

Řekněme si, že rozhodně ne ve všem je klub povinen zajímat se o vox populi. Odvolávat trenéra, že je nepopulární, měnit hráče, protože vlažně mává při děkovačce, nebo nebrat posily od neoblíbeného rivala, na to manažeři snad ani nesmí reagovat. Vyjádřit se k barvám dresů a šál, které budou kupovat a nosit na zápasy, ale fanoušci právo mají. To jsou věci pro ně.

Jestli vzal klub ve spolupráci s městem na vědomí zdvižený prst z tribuny, která Kometě vytváří skvělé zázemí, a neméně důležitý je příspěvek za permanentky a vstupenky do rozpočtu, nebo „červenou“ variantu plánoval skutečně jen na ven, to už se nikdo nedozví. Výsledná verze je přijatelná pro všechny strany.

Razantnější změnou by se jen dostala pod daleko větší tlak, protože tomu by se fanoušci bránili a pak by se jejich nespokojenost mohla odrazit i na náhledu na výkony týmu v případě, že by se nedařilo. Zvykli by si, ale třeba by jim sezona tolik „nevoněla“…



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud