Jiří Punčochář
8. ledna 2016 • 23:07

Šéf Komety se pochlapil. Teď je řada na mužstvu, aby zabralo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Panečku, to byl týden! Hokejové hry v Brně ještě nekončí, ještě v sobotu si za Lužánkami zahrají junioři a ženy a v neděli mládež, hlavní bod programu má ale mamutí akce za sebou. A je potřeba říct, že s velkou parádou. Utkání proti Spartě proměnila Kometa v spektákl, jaký tady ještě nebyl; tedy z pořadatelského hlediska.



Oč větší byl úžas nad světelnou show, kterou lasery nad stadionem pro 21 500 diváků rozehrály před bitvou proti Spartě a podpořily ji malé ohňostroje po gólech domácího souboru, o to povědomější byly zklamané obličeje fanoušků po obratu soupeře domácí Komety ve třetí třetině. Za necelé tři týdny odehrál brněnský soubor třetí utkání, v němž vedl nejméně 2:0 a nedotáhl ho k tříbodové výhře. „Tohle mrzí nejvíc,“ řekl i brněnský útočník Petr Ton po porážce 2:4.

Souhlasím s ním. Vyjmenovávat zážitky z hokeje pod otevřeným nebem by se dalo ještě pár dnů a určitě na to čas ještě bude, až jeho organizátoři budou bilancovat. Pocit, že dokázali něco výjimečného, je může právem hřát. I fanoušci budou vzpomínat.

SESTŘIH: 34. kolo extraligy: HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:4
Video se připravuje ...

Mužstvo s označením „A“ naopak potřebuje rychle přepnout. Hned v neděli odpoledne se představí v Třinci, kde mu půjde o obrovsky důležité body se stoupajícími Oceláři. Tam nepůjde o show, ale o nutnost udržet ambiciózního soka co nejdéle pod sebou.

První polovina sezony se Kometě nepovedla podle představ, o tom žádná. Hokejová bašta chtěla být rozhodně výš než na osmém místě, kde momentálně uvízla. Nejméně do první šestky se dostat víceméně potřebuje. Poslední týdny upínala organizace pozornost k Hokejovým hrám, jejichž čas v neděli vyprší. Je namístě lačnou veřejnost, která přečkala mrazy na venkovním stadionu, zahřát zase nějakými výhrami.

Trochu nespravedlivě pro Kometu (vzhledem k provedení právě viděného lužáneckého svátku) to budou právě výsledky jejího mužského týmu, nikoliv pořadatelské počiny, podle čeho se bude hodnotit její sezona. Je nesporné, že jako klub se modrobílá organizace vyznamenala. Ale bylo by zároveň dost nevýrazné, kdyby odehrání dvou zápasů bez střechy vlastní arény byly tím nejlepším, čím by se hokejový tým v dubnu mohl pochlubit.

Rekord a nezapomenutelná atmosféra! Open air bavilo podruhé
Video se připravuje ...

Open Air podruhé! Kabáti dotvořili jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

Petr Ton po prohraném utkání se Spartou
Petr Ton po prohraném utkání se Spartou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud