Jonáš Bartoš
23. června 2015 • 23:00

Český konec ve skupině? Trest za jeden poločas s Dány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelnice proti Srbsku fanoušky naladila na pozitivní notu, česká jednadvacítka se srdnatě rvala i se silnými Němci. Chybělo málo a domácímu výběru se povedlo zdolat také velkého favorita a dokonce ho vyřadit z mistrovství Evropy. Hráči o to víc mohou litovat bídného druhého poločasu s Dánskem, který je stál postup do semifinále. Právě tam vězí příčina toho, že si Češi zahrají maximálně „jen“ dodatečný zápas o postup na olympiádu.



Češi si i s Německem sáhli na samotné dno. A také naprostou hranu toho, co jsou Dovalilovi hoši schopní na hřišti zvládnout. Individuálně kvalitnější protihráče předčili nasazením, týmovostí i touhou uspět. Až na slabší pětiminutovku, kdy favorizovaný celek vstřelil vedoucí branku a diktoval tempo, se borci v červeném rvali do morku kostí a většinou Němce přehrávali.

Češi po remíze 1:1 nepostoupili do bojů o medaile, což je nesplnění cíle, který si stanovili před turnajem. Doplatili na jediný ze šesti odehraných poločasů. Právě v druhé půli úvodního utkání s Dánskem, v němž nabídli obrat proti ne tak silnému soupeři, se rozhodlo.

Za duel se Srby i za statečnou bitvu s Němci všichni zaslouží obrovské uznání. Týmu se nepovedl vstup do turnaje, což se na takové úrovni trestá.

Hráči i realizační tým si asi ještě dlouho budou drbat hlavu nad tím, co způsobilo herní kolaps po přestávce s Dány. Stačilo by udržet i remízu a celá země se mohla těšit na napínavé boje o nejvyšší mety turnaje.

Český tým měl ke všemu velkou porci smůly. Hrát všechny zápasy Kalas. Kdyby se nezranil Kadlec, kdyby mohl reprezentovat Matěj Vydra…

Nezbývá než věřit, že po středečních duelech „moravské“ skupiny si postup do semifinále vybojuje Anglie. Pak dostanou "lvíčata" možnost zahrát si ještě jeden zápas a pokusit se kvalifikovat na olympiádu. Účast v Riu v příštím roce by alespoň trochu zalepila zklamání z třetího místa ve skupině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud