Jonáš Bartoš
8. července 2015 • 21:12

Varování pro defenzivu. Plzeň potřebovala facku, aby se zvedla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výprask se Stuttgartem hráči napravili, není třeba troubit na poplach. Přesto plzeňský trenér Miroslav Koubek určitě vidí slabiny, které mistrovský celek pálí před vstupem do ostrých bojů. Západočeši se ani ve druhé přípravě s Uralem (3:2) nevyhnuli hrubým chybám, obě branky padly zbytečně. Plzeň se zvedla až ve chvíli, kdy prohrávala 0:2. To v blížících se předkolech Ligy mistrů vůbec nemusí stačit…



Trenér Miroslav Koubek si mohl hlavu ukroutit. Plzeň po patnácti minutách prohrávala s Uralem 0:2 a hráči pokračovali v tom, co předváděli se Stuttgartem. Při první brance ledabyle ztratil míč Procházka, podruhé mistrovská parta inkasovala po standardce.

Až potom asi všem zúčastněným bliklo v hlavě. Vždyť jsme na place, bojujeme o sestavu! Západočeši se zhruba od dvacáté minuty srovnali a začali předvádět hru, se kterou plánují vstoupit mezi boháče do Ligy mistrů.

Dvě rychle obdržené branky proti slabšímu Uralu přinesly potřebné varování. Poté už se celý tým zkoncentroval, dodržoval pokyny, hráči příliš neztráceli balony a zpřesnili kombinace. Velký plus si celý kádr připíše za to, že duel otočil a třemi góly prospaný úvod zachránil.

Tohle ale proti lepším celkům z Evropy už nemusí stačit. Každá sebemenší chybička se trestá, laxnost neodpouští. Svěřenci Miroslava Koubka si to během přípravy potřebují vtlouct do hlav a do vypuknutí klíčových bojů nedostatky odstranit.

Osm inkasovaných branek ve dvou zápasech je zkrátka moc, situace začíná připomínat loňské léto a přípravu pod trenérem Uhrinem , kdy tým také dostával hodně branek. Poté následoval výprask doma s Ploještí (1:4) a roční pauza od pohárové Evropy.

Celý tým si potřebuje zvyknout na zvýšené tempo, jaké v zápasech na evropské scéně panuje. Výhra s Uralem určitě pomůže psychicky. Nicméně celé mužstvo má stále na čem pracovat, aby se neopakoval loňský scénář, kdy konfrontace s Evropou skončila už po dvou zápasech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud