Jonáš Bartoš
5. srpna 2015 • 23:52

Jak si Plzeň prohrála Ligu mistrů? Sejmula ji vlastní bojácnost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Miroslav Koubek se mohl u lajny umávat a ukřičet. Nervózní muži na trávníku po sobě pokukovali, co kdo udělá. Navzdory velkým zkušenostem fotbalisté Viktorie Plzeň zalezli proti Maccabi dozadu a snažili se uhlídat náskok 2:1 z prvního duelu v Izraeli. Místo, aby sebevědomým vystupováním zasadili soupeři rozhodující úder, svou pasivitou si vykoledovali trest v podobě vyřazení z milionářské soutěže.



Podle dění na trávníku tíha zápasu, kde se hrálo minimálně o 146 milionů korun, Plzeň notně ovlivnila. Zatímco v Izraeli taktický plán vyšel trenérovi Koubkovi dokonale, na domácí půdě v odvetě předkola Ligy mistrů tým selhal.

Opatrným čekáním si Plzeň dopředu koledovala o trest. Branky, které Maccabi potřebovalo k postupu, tak nějak visely ve vzduchu od prvních minut. A když se našel borec jménem Zahavi, bylo zle.

Smutné vyřazení bude Viktoriány dlouho mrzet. Stejně jako Sparta měl český mistr pohárovou partii bezvadně rozjetou, na domácí půdě vytrvale hnaný fanoušky stačilo udržet svůj standard.

Potvrdilo se, že Západočeši nemůžou používat vyčkávací taktiku s cílem uhrát bezbrankovou remízu. Hráče na to marně upozorňoval trenér Koubek, opakovali si to i fotbalisté mezi sebou. Jenže celé mužstvo semlela tíha velké bitvy, což se ambicióznímu, navíc zkušenému týmu nesmí stát.

Mužstvo asi zapomnělo, že hraje doma, že není třeba se soupeře tolik bát, že jedině aktivitou a precizním útokem může vstřelit uklidňující branku a dočkat se postupu. Přes sedmdesát minut drželo, pak ale stačilo málo a bylo zle.

Český fotbal prožívá ohromné zklamání. Místo, aby nejlepší tuzemské kluby křepčily (a měly k tomu výrazně nakročeno), dolehlo na ně obrovské zklamání. Protože do play off Ligy mistrů bylo ohromně blízko…

Smutek kapitána Limberského. Plzeň se do ligy mistrů nepodívá.
Smutek kapitána Limberského. Plzeň se do ligy mistrů nepodívá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud