Jonáš Bartoš
1. listopadu 2015 • 17:29

Procházkův zkrat? Plzeň zase šlape, ale potřebuje jiného lídra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni se konala velká sláva. Po dvou porážkách se obhájce titulu znovu chytil, ale po vítězství 2:1 nad Spartou zůstalo velké ALE. To, co na konci první půle předvedl Václav Procházka, je na profesionální fotbalové úrovni neodpustitelné. 



Zcela neadekvátní reakcí na faul Marka Matějovského si západočeský stoper dopředu řekl o červenou, už podruhé v sezoně výrazně oslabil svůj tým. Trenér Karel Krejčí by měl vážně uvažovat nad tím, zda Procházkovi ponechat kapitánskou pásku, kterou převzal po Davidu Limberském. Takhle se totiž lídr týmu nechová.

Procházka udělal úplně zbytečnou klukovinu. Jasné, faul Matějovského zezadu přes nohy nebyl příjemný a musel hráče naštvat. Jenže reakce plzeňského kapitána byla naprostým úletem. Procházka vylétl jak rozzuřený španělský býk a Matějovského srazil k zemi. Absolutní šílenost, jaké svého času dělával možná Tomáš Řepka .

Procházka viděl v krátké době už druhou červenou kartu, byť ta na Villarrealu přišla po dvou žlutých. Celkově s výkony, které ho vynesly až do reprezentace, šel dolů, na jeho kopačkách se kupí chyby, byť proti Spartě prvních čtyřicet minut nehrál špatně. Plzni paradoxně oslabení pomohlo a dvěma góly rozhodla o dalším cenném vítězství.

Plzeňské vedení, trenéry i hráče může především mrzet, že takové věci dělá týmu jeden z nejzkušenějších borců. Po potrestaném Limberském navíc nový kapitán týmu. Páska, které by si hráč měl vážit a na trávníku se podle ní chovat, ale Procházkovi evidentně nesvědčí.

Trenér Krejčí by měl zvažovat, zda jí na ruce nezodpovědného hráče nechávat a zda ho vůbec nechávat v základní sestavě. Protože Procházka v momentálním rozpoložení přináší obhájci titulu víc škody, než užitku.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud