Jonáš Bartoš
15. listopadu 2015 • 20:31

Fedcupová velmoc Česko. V Plíškové našel tým další tahounku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem její jméno ještě nikdo neznal. Teď se z Karolíny Plíškové stala hlavní postava českého týmu, hrdinka víkendového dramatu. Především díky jejímu nedělnímu výkonu může Česko počtvrté v pěti letech slavit Fed Cup. Třiadvacetiletá ranařka v sobě navíc skrývá obrovský potenciál do dalších let, kdy třeba nebudou k dispozici Petra Kvitová či Lucie Šafářová.



Zraněná Lucie Šafářová , stav 1:2. Deblový pár, který spolu ještě nikdy nehrál. Zkrátka téměř všechno špatně. Nic, co by české partě hrálo do karet. Přesto se český tým nevzdal. Klíčovou roli famózně ustála Karolína Plíšková , která na kurtu odběhala oba závěrečné zápasy. Rozhodující debl zvládla také s ohromným přispěním Barbory Strýcové.

Český ženský tenis slaví čtvrtý titul ve Fed Cupu za posledních pět let. Pouze Italky v semifinále 2013 dokázaly Pálův výběr pokořit. Jde o naprosto fenomenální počin plynoucí z výjimečné generace hráček. Zároveň velkých kamarádek, které se pro úspěch ve Fed Cupu dokáží semknout a vše obětovat pro vítězství.

V předešlých třech případech tým táhly Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Druhou jmenovanou ale tentokrát na kurt nepustilo bolavé zápěstí. Finalistka letošního French Open celý víkend jen fandila v týmové soupravě na lavičce. 

V roli náhradnice se perfektně ukázala Karolína Plíšková. Na Marii Šarapovovou (stejně jako později Petra Kvitová) ještě neměla. V druhém singlu a v závěrečném deblu však obstála v supertěžkých partiích a dotáhla domácí tým k velkému vítězství.

Český ženský tenis momentálně disponuje ohromnou silou. Tři hráčky vlastní status příslušnice elitní desítky, Barbora Strýcová patří do nejlepší padesátky. Mladice Kateřina Siniaková či Denisa Allertová se tam klidně brzy mohou dostat. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou stále patří k TOP deblistkám. To znamená, že když vypadne z týmu jedna, bez problémů ji dokáže nahradit druhá.

V Praze neuspělo Srbsko, Německo ani naposledy silné Rusko s Marií Šarapovovou v sestavě. České tenistky zaslouží výjimečné ocenění za bojovnost, oddanost a ohromnou kvalitu, kterou v sobě mají. Týmové soutěži mohou vládnout klidně ještě několik dalších let – v českých oporách je ohromný potenciál a hlavně chuť společně dál pokořovat soupeřky z jakékoliv země.

České tenistky počtvrté za pět let ovládly Fed Cup
České tenistky počtvrté za pět let ovládly Fed Cup

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud