Jonáš Bartoš
7. dubna 2016 • 23:15

Zdecimovaná Sparta dostala šanci. Villarreal stále může narazit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu času se hrálo na jednu bránu. Oslabená Sparta jen velmi těžko zvládala tlak kvalitativně lepších Španělů. Přesto Letenští hráči odevzdali takřka nadlidský výkon. Jako první v Evropské lize vstřelili Villarrealu na jeho půdě gól a do Prahy vezou solidní výsledek 1:2. Tedy skóre dávající naději pro odvetu. Byť do ní Sparta půjde obrovsky rozbitá, navíc bez karetních hříšníků z obranné řady.



Domácím favoritům hrálo v zápase do not úplně všechno. Brzké vedení po hrubce Davida Bičíka , zranění Mario Holka . Na místo stopera tak musel matador Radoslav Kováč , v téhle sezoně startující jen ve třech zápasech českého poháru.

„Žlutá ponorka“ se valila směrem ke sparťanské brance skoro celý zápas. Měřeno gólovými šancemi, mohla nasázet klidně pět, šest branek. Bičík ale čaroval, několikrát napravil svůj úlet ze třetí minuty a svůj tým extrémně podržel.

Sparta ze zápasu vytěžila takřka nemožné. Když v závěru prvního poločasu srovnal hlavou Jakub Brabec, málokdo tomu výsledku věřil. Konečná prohra 1:2 na tom téměř nic nemění, pořád jde o výsledek, kterým vzhledem k situaci Sparta překonala sama sebe.

Villarreal sice v zápase zvítězil, ale téměř polovičním vítězem jsou i Pražané. Jako první klub v aktuální sezoně Evropské ligy dokázali španělskému favoritovi na jeho hřišti vstřelit branku, drží si hratelný výsledek do odvety.

Reálně v ní nelze očekávat, že by si Villarreal příliš zkomplikoval cestu za postupem. Sparta půjde do zápasu takřka bez obrany (vykartovaní Costa , Brabec, zranění Holek, Mazuch), Španělé v prvním zápase navíc hodně dominovali. Trenér Ščasný postaví asi každého hráče, který bude jen trochu v pořádku.

Sebevědomý Villarreal mohl čtvrtfinále rozhodnout už na domácí ploše. Jenže i vlastní lehkovážností to neudělal a stále může narazit. Na Letné pořád bude o co hrát a Sparta může snít o zázraku. Byť to v jejím rozklíženém stavu bude nesmírně složité.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud