Jonáš Bartoš
24. dubna 2016 • 23:30

Plzeňská výhra na Spartě? Dobrá prověrka pro boj o Ligu mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počtvrté po sobě zvedají ruce nad hlavu. Počtvrté v řadě zvládli souboj s největším rivalem vítězně. Plzeňští fotbalisté na Letné předvedli v první půli nejlepší jarní výkon a takřka jistě si zajistili obhajobu titulu. Limberský a spol. ukázali, že na klíčové zápasy se umí výtečně připravit.



Plzeň potvrdila, jak dokázala dokonale zúročit fakt, že na jaře nemusela tříštit pozornost na více frontách jako její rival. V domácí soutěži nebyla na hřišti vždy přesvědčivá, ale vždy vítězná.

V případě Sparty se ukázalo, že nebylo v jejich silách zvládat naplno náročné tažení v Evropské lize a do toho držet krok s Plzní. V klíčových chvílích přestala již téměř jistému mistrovi stačit. Svou roli v tom hrála marodka, ale také neustále se opakující chyby. Na Letné inkasovali domácí opět jako první, srážela je slabá produktivita.

Zvlášť v prvním poločase Plzeň ukázala, že nezapomněla, jak si zkušeně počínat v klíčových zápasech. Přestože po poločase ztratila iniciativu, povedeným finišem se o důležitou výhru připravit nenechala. Pokud bude svoji lepší tvář ukazovat častěji, není pochyb, že bude mít větší šanci na to, aby v létě prošla potřetí do Ligy mistrů.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud