Jonáš Bartoš
5. června 2016 • 17:40

Přízrak hloupých chyb. Český tým neopustil ani před cestou do Francie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dva a půl roku odkoučoval Pavel Vrba na reprezentační lavičce 22 zápasů. Jen jednou jeho tým neinkasoval - minulý týden v přípravném duelu na EURO s Maltou. Náhoda? Těžko. České fotbalisty sráží neustálé individuální chyby, přesně po takových udeřili v neděli i Korejci. Je varující, že tento nešvar je pronásleduje i před cestou na EURO, kde si je nemůže dovolit - jinak mužstvo nemá šanci na úspěch.



Při první brance pokazil rozehrávku Vladimír Darida , následný brejk hasili Češi až faulem u vlastního vápna. Z nařízeného trestného kopu udeřila Korea poprvé. Aby to nebylo málo, ve 40. minutě ztratil míč na vlastní polovině kapitán Tomáš Rosický , soupeř využil protiútok a domácí prohrávali o dvě branky.

Korejci přišli k brankám velmi jednoduše, nijak výrazně se na ně nenadřeli. Podobné góly bohužel dostává Vrbův soubor neustále. Minely vyrobili v minulých zápasech gólmani Čech i Vaclík , chyby dělali stopeři, záložníci i krajní obránci. Většinou se jednalo o věci, kterým by se měli špičkoví fotbalisté vyvarovat. Ať už šlo o ledabylé zákroky, špatnou rozehrávku či zaspání při rychlých brejcích.

Vyjma zápasu s Maltou se Čechům pod trenérem Vrbou ani jednou nepodařilo vydržet bez inkasované branky. Hodně to pramení i z útočného a kombinačního stylu hry, jakým se Vrba chce prezentovat. Což samozřejmě je velkým plusem, moderní fotbal se nedá hrát na "zanďoura".

Vrbovi svěřenci mockrát ukázali slušnou ofenzivní sílu, díky které hodně zápasů otočili a zachránili. Jenže to nejde dělat donekonečna, tým už kvůli zbytečným lapsusům několikrát narazil.

V kvalifikaci takhle vznikla například remíza s Lotyšskem 1:1 (gól po Plašilově chybě) či prohra na Islandu 1:2 (zaváhání Lukáše Váchy před vítěznou brankou domácího celku). Naposledy Češi po zbytečně inkasovaných gólech nestačili zvrátit prohru 1:2 v generálce na EURO s Jižní Korejí.

Hráči zatím pod trenérem Vrbou odehráli minimum zápasů bez nějakých minel či kiksů. S tímhle vědomí mužstvo pojede i na mistrovství Evropy. Tam už ale na žádná zaváhání nebude prostor, silné celky číhající ve skupině takové věci velmi snadno potrestají.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud