Jonáš Bartoš
7. srpna 2016 • 18:31

Pomalá Plzeň. Tým dusí hráči z formy a problém uprostřed zálohy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splněný cíl, tedy postup do play off Ligy mistrů, by v Plzni neměl zakrývat nebezpečný problém. Hra českého mistra v úvodu sezony postrádá drajv a šmrnc, chybí góly i brankové šance. Důvody západočeského klopýtání vystihl po remíze 1:1 s Bohemians celkem přesně trenér Roman Pivarník – jeho tým musí hlavně zrychlit hru směrem k soupeřově brance. Problém začíná uprostřed pole, kde nejsou hráči v optimální formě.



Drzé průniky po křídlech, jeden centr do soupeřova vápna za druhým, spousty šancí. Tohle teď v plzeňské hře chybí. Jasně to demonstroval duel s Bohemians, kde Západočeši překvapivě ztratili dva body za remízu 1:1.

V utkání se opakovaly věci, které plzeňskou hru trápí od startu sezony. Sice se daří držet míč, jenže přihrávky jdou pomalu, často neúčinně spíš dozadu, místo nějakého pokusu o útok a následné vytvoření gólové šance.

Proti Karabachu lze najít drobnou omluvu v tom, že šlo o veledůležitá utkání, které mohou hráčům částečně svázat nohy. Ne ale ligovou bitvu s Bohemians, kam kór po vydřeném postupu mělo nastoupit uvolněné, sebevědomé mužstvo.

Po rychlé vedoucí brance však přišlo uspokojení, následovaly většinou přihrávky okolo poloviny hřiště, efekt žádný. Z toho pramenil vyrovnávací trest a i následné šance pro hosty. Snaživě bojující Bohemka klidně mohla v Plzni vyhrát a nachytat favorita ještě víc.

Pomalá a neefektivní hra vychází ze středu hřiště. Patrik Hrošovský sice chodí pro balony ke stoperům a snaží se rozjíždět útočné akce, ale to je tak všechno. Tomáš Hořava je prakticky neviditelný, to samé Daniel Kolář , který se na startu sezony úplně minul s formou.

Z bezzubého středu zálohy pramení další minusy hry. K šancím se nedostává hrotový útočník, málo toho vymyslí i křídla, kde nejsou kvalitní náběhy a časté centry, tedy dlouhodobě největší plzeňská síla.

Přísná měřítka snese Matúš Kozáčik , Roman Hubník , David Limberský , v opravdové formě vypadá pouze Jan Kopic. Ostatní musí přidat, pokud chce Viktoria zažít další úspěšnou sezonu.

Času není nazbyt – už za týden přijdou na řadu duely play off Ligy mistrů, kde číhá nažhavený a silný Ludogorec Razgrad. S hrou, kterou mužstvo předvádělo v neděli proti Bohemce, by Plzeň pravděpodobně neměla nejmenší šanci.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 1:1. Mistra zaskočil Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud