Jonáš Bartoš
28. srpna 2016 • 21:55

Plzeň uvěřila Pivarníkovi. Slavia musí zvážit, zda je Uhrin nedotknutelný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start sezony ve Viktorii Plzeň zle drhnul. A vyděsil vedení, zda se s Romanem Pivarníkem rozhodla správně. Nakonec trenérovi uvěřila a klub spustil změny týkající se i největších opor. Podle výkonů s Razgradem i Slavií to vypadá, že se český mistr odhodlal správně a může udržet ty nejvyšší ambice. Zato ve Slavii napumpované čínskými miliony mají o čem přemýšlet. Mimo jiné o tom, zda je trenér Uhrin pořád pan Nedotknutelný.



Slavia šla už ve 13. minutě díky hlavičce nehlídaného stopera Bílka do vedení. Jenže to bylo prakticky všechno, co v Plzni ukázala. Domácí Viktoria si vytvořila velký tlak, kterým zápas otočila a nakonec slavila důležitou výhru 3:1.

Jak vypadaly výkony celků, které před ligovou pauzou nutně potřebovaly body? Nejprve k domácí Plzni. Západočeši prakticky od prvních minut navázali na výkon, kterým potěšili své fanoušky v domácí odvetě play off Ligy mistrů s Razgradem. Snažili se o aktivní fotbal, presink, rychlé kombinace směrem dopředu a neustálý tlak na soupeře.

Nakonec je nezlomil ani brzký inkasovaný gól. V prvním poločase sice drhla kombinace a nedařila se kvalitní finální fáze, přesto zhruba od 20. minuty na hřišti existovalo prakticky jedno mužstvo. Slavia se jen bránila a aktivní domácí nakonec třemi zásahy zápas otočili.

Zdá se, že po špatném startu sezony plzeňští hráči uvěřili tomu, co po nich chce náročný trenér Pivarník. Přerod týmu stál místo Rajtorala a Koláře, ale bolestivý rozchod s letitými oporami možná týmu pomůže. Hráči si uvědomili, že nikdo nemá jisté místo a začali dřít tak, jak se sluší a patří.

Zato slávisté mají o čem přemýšlet. Nejdražší posila Van Kessel se bez zájmu loudá po hřišti, se Šventem vydatně cvičil Petržela. Nedařilo se celému týmu, Plzeňští jasně dominovali. Takový Zlín předvedl v Doosan Aréně jednoznačně mnohem lepší výkon.

Trenér Uhrin dosud měl bezmeznou důvěru vedení. Dostal velké pravomoci, finance i prostor k tomu, aby vybudoval silný tým. Jenže poslední výsledky i výkony týmu znamenají velké rozčarování.

Zkušený kouč předesílal, že v této sezoně chce, aby Slavia v zápasech víc dominovala, tvořila a sbírala body svou vlastní hrou. Místo toho kouše tři porážky ze čtyř posledních duelů.

S nově budovaným kádrem evidentně ještě bude hodně práce a je otázka, kolik prostoru po matném výkonu v Plzni Uhrinovi zbývá.

Plzeň - Slavia: Kopic připravil šanci pro Hejdu, ten prostřelil všechny a Plzeň vede
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud