Jonáš Bartoš
15. září 2016 • 21:35

Plzeň překonává svoji loňskou verzi. V Evropě může zlobit víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň před aktuální sezonou dostali od vedení jasný úkol – lépe konkurovat na mezinárodní scéně. Utkání proti silnému soupeři zvládli Viktoriáni velmi dobře. Trápili AS Řím a rozhodně se nemají za co stydět. Remízou 1:1 naznačili, že by mohli dopadnout úspěšněji než v minulém ročníku Evropské ligy, kdy v základní skupině porazili pouze Dinamo Minsk a získali čtyři body.



Po vlažném startu do sezony se v Plzni odhodlali k razantním změnám a poměrně výrazně osvěžili kádr. Zdá se, že šlo o správný krok a nové koště mete v Doosan Aréně zatím velmi slušně.

Trenér Pivarník překopal léta zažité herní schéma. Nastolil systém se dvěma útočníky, nutí hráče k aktivnějšímu napadání a větší agresivitě. Zdá se, že nové rozestavení se Viktoriánům dostává pod kůži a jde o krok správným směrem.

Slovenské útočné dvojici Marek Bakoš, Michal Ďuriš se dařilo i proti AS Řím. První jmenovaný se postaral o vyrovnávací branku, nejlepší kanonýr Viktorie z minulého ročníku zase hodně zlobil římskou obranu.

V utkání s AS vypadaly slušně i nové posily. Martin Zeman na levé straně nastoupil poprvé v základu po návratu do Plzně a odehrál výborné utkání. Vycvičenou levačkou zásoboval spoluhráče jedním centrem za druhým, směrem dopředu patřil k nejaktivnějším hráčům. Sice několik balonů zkazil, nicméně přesným pasem vybídl ke skórování Marka Bakoše.

Dobře zahrál i albánský reprezentant Ergys Kace. Drobný, ale důrazný hráč silný na balonu vyběhl proti AS Řím v základu místo zraněného Hromady i Patrika Hrošovského , který se teprve dává dohromady po zlomenině prstu na noze. Svou part zvládl a ukázal, že může být platným členem sestavy.

S italským favoritem odehrál český mistr vyrovnanou partii, vůbec se nemá za co stydět. Hráči plnili to, co po nich chce trenér Pivarník. Tedy náročný, aktivní fotbal se snahou hrát co nejvíc dopředu. Tohle se mužstvu dařilo a dává to nadějný pohled na vývoj pohárového podzimu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud