Jonáš Bartoš
25. září 2016 • 17:58

Sparťanská síla v tahu. S bezkrevnou ofenzivou se nedá vyhrávat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z té hry bolely oči. Fotbalisté Sparty ve slavném pražském derby nepředvedli prakticky vůbec nic, představení letenského souboru upadlo do hlubokého podprůměru. Slávisté, kteří na soupeřově půdě rozhodně nebyli favority, nabídli mnohem odvážnější a bojovnější fotbal a odváží si naprosto zasloužené vítězství 2:0.



Co chybí současné Spartě? Především kreativita, hra po křídlech, rychlá kombinace, tedy základ úspěšného fotbalu. Letenský tým se na domácí půdě dostal k první střele na bránu až ve druhém poločase, kdy Pavlenkovy rukavice provětral Václav Kadlec . To vypovídá o mnohém…

Ještě na jaře v evropských pohárech byla Sparta chválená za nápaditou hru, zajímavé taktické tahy a sympatický projev na mezinárodní scéně. V nové sezoně je to ale velké trápení, pomyslným vrcholem bylo domácí představení v derby se Slavií.

Tým se přes všechna ujištění, že tomu tak není, zřejmě podvědomě upíná na návrat Tomáše Rosického . Zodpovědnost tak musí převzít jiní, jenže to se zatím vůbec neděje. O balon se hlásil prakticky jen Bořek Dočkal , jisté záblesky nebezpečných průniků měl Václav Kadlec. Spartě ale absolutně scházela hra po křídlech, nutnost pro úspěch v dnešním moderním fotbale. Karavajev ani Michal Kadlec dopředu skoro vůbec nezazlobili.

Místo kombinací po zemi a průniků po stranách se domácí soubor až příliš často uchyloval k nakopávaným balonům. David Lafata se mohl přetrhnout (někdy se pohyboval až za hranou pravidel), v soubojích se šlachovitým skokanem Delim ale neměl nárok na velký úspěch. O to víc zaráží, že se letenský soubor nepokoušel o víc kombinační hru po zemi, aby se přes urostlou defenzivu prosadil jiným, lepším způsobem.

Slavia svého největšího rivala sfoukla naprosto zaslouženě. Hra z nedělního derby byla bez přehánění mizerná a neodpovídala ambicím, které klub dlouhodobě má.

Sparta - Slavia: Zmrhal utekl od půlky všem a přidal druhý gól Slavie
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Barák trefil tyč, Mešanovič dal dorážkou Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud