Jonáš Bartoš
30. září 2016 • 11:55

Plzeň ztrácí na hřištích soupeřů šťávu. Na šanci čekají uzdravení marodi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc trvající jízda bez porážky nekončí, nicméně výkon na Austrii (0:0) znamená pro Viktorii Plzeň zdvižený prst. Západočeská ofenziva nepůsobila svěžím dojmem, hráči po náročném programu tahali těžké nohy. Jde o třetí venkovní duel, který se českému mistrovi výkonem úplně nepovedl. Vytížená sestava, se kterou poslední měsíc rotoval trenér Pivarník jen minimálně, si říká o občerstvení. Zvlášť, když se uzdravili marodi, co se rádi poperou o nabídnutou šanci.



Liberec, Teplice, nyní Austria Vídeň. Ve třech náročných partiích na hřištích soupeře Plzeň ani jednou neprohrála, urvala velmi cenných sedm bodů. Poslední bezbranková remíza na stadionu Ernsta Happela ale naznačila, že mužstvu lehce dochází dech.

Venkovní duely Plzeň zvládala především díky pozorné obraně a pevné vůli, nikoliv velkým dominantním představením s ofenzivními parádami. Přitom mužstvo to umí, pod trenérem Pivarníkem ožilo a před domácím publikem svádí pohledné partie s aktivní ofenzivou.

Nový kouč v posledním měsíci ustálil sestavu, se kterou Plzeň začala vyhrávat. Jenže náročný program dává hráčům zabrat, což se projevilo právě ve Vídni. Tomáš Hořava, Ergys Kace, Marek Bakoš, Milan Petržela, Martin Zeman , k tomu novic Tomáš Poznar. Ani jeden z hráčů, co mají táhnout ofenzivu, tentokrát nezahrál ideálně, nepodal výkon na hranici svých možností.

V neděli proti Hradci Králové se nabízí dát prostor dalším hráčům. Plzeň má nabitou lavičku, zvlášť, když už se vyprázdnila marodka. K dispozici jsou Patrik Hrošovský i Jakub Hromada, chybí pouze dlouhodobý marod Václav Pilař , jinak je tým komplet.

Kopic, Ďuriš , Hrošovský, Hromada, Kovařík a další čekají na svou šanci, určitě nechtějí jen zahřívat lavičku. Drobné občerstvení sestavy může týmu pomoct k tomu, aby dál kráčelo po cestě, ke které zavelel trenér Pivarník.

Náročný fotbal plný presinku a aktivního napadání stojí síly. Plzeňský kouč by šel sám proti sobě, kdyby kvalitní fotbalisty z kádru v náročném programu nevyužíval a občas se sestavou nezarotoval.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud