Jonáš Bartoš
26. ledna 2017 • 17:12

Tecl se Škodou? Ve Slavii můžou fungovat spolu, posila patří do útoku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdekdo si ťukal na čelo, když Slavia oznámila příchod Stanislava Tecla. Dává jeho angažování smysl? Pokud ho trenér Šilhavý chce používat tak, jak ho vyzkoušel v prvním poločase přípravy proti Ružomberoku, tak rozhodně ano. Posila z Jablonce může být obstojným parťákem Milana Škody a s vytáhlým kanonýrem třeba sestaví velmi nebezpečný tandem.



Tecl v Jablonci nastupoval spíš z pravé strany zálohy. Využívá tam svou rychlost, tahové schopnosti a nespornou pracovitost. Ale já souhlasím s tím, co tvrdí explzeňský kouč Karel Krejčí. Že je Tecl spíš koncovým hráčem, co má hrát zprostředka. Ještě víc tam uplatní svou buldočí povahu, snahu jít do gólového zakončení a sílu v osobních soubojích.

Navrátilec do Slavie si proti slovenskému soupeři střihl poločas v útoku vedle Milana Škody . Sice bylo znát, že se potřebuje sehrát s novými parťáky, nicméně nezahrál vůbec špatně. Dostal se k nebezpečnému zakončení, několikrát dokázal vybojovat takřka ztracený balon, za což ho diváci v Edenu odměnili silným potleskem.

Škodovi pomáhal i lepším pohybem, jako takový chrt pobíhal kolem slávistické střelecké věže. V týmu je na podobnou roli určený Muris Mešanovič, kterému to pálilo na podzim. Tecl ale představuje zajímavou alternativu, zejména pro zápasy venku, kdy uplatní svou rychlost a tah na bránu.

Jde navíc o poctivce, kterého si v šatně chválí snad každý trenér. Neurazí se, když se nevejde do sestavy, v pohodě zapadne do kabiny. Na hřišti nic neošidí a svědomitě plní to, co od něj jeho nadřízení vyžadují. Navíc už v Plzni nabral slušné zkušenosti s Ligou mistrů, Evropskou ligou i bojem o titul.

Trenér Šilhavý 26letého bojovníka určitě prozkouší ještě na kraji zálohy v systému na jednoho útočníka. Přesto tvrdím, že varianta ke Škodovi se zdá jako mnohem lepší, aby se Teclův nákup skutečně vyplatil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud