Jonáš Bartoš
22. března 2017 • 21:46

Nedvěd si všimnul správně. V reprezentaci se hlásí nová generace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať kolem českého fotbalu nelétají jen ošklivá slova, kritika a stav zmaru. Kdo se pozorněji podívá na proměnu, kterou v posledním půlroce prodělal český národní tým, musel si všimnout značných rozdílů. Na scénu se totiž dere zajímavá generace hráčů. Pozorně to zaznamenal i Pavel Nedvěd. Legendární záložník prohlásil, že i jeho Juventus může sledovat české fotbalisty. Potvrdil to i pohled na výkony některých reprezentantů v přípravě s Litvou.



Barák, Jankto, Schick, v lize Krmenčík, Sýkora. Hráči, co se za éry Pavla Vrby dívali na národní tým maximálně v televizi. Situace se ale mění, noví talenti se derou na scénu a Jarolímovi se pořádně hlásí o slovo.

Jakub Jankto se mění v bouráka, který „jede bomby“ v Udine, zvládá těžké zápasy s Juventusem či Neapolí. Pohodu si přenesl i do národního týmu. Ve své premiéře za áčko vysekl Litvě parádní gól, drzou, moderní akci zakončenou precizní střelou.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Michael Krmenčík, za jarní ligové výkony v Plzni lehce kritizovaný, pod Jarolímem viditelně pookřál. S Litvou vybojoval penaltu, jednou zavěsil a navázal na svou skvělou podzimní premiéru proti Norsku, kde vyběhl poprvé od začátku a vstřelil svůj premiérový gól.

To samé Antonín Barák. Skromný chlapík, který dorůstá ve Slavii v ohromnou osobnost, od léta navíc zkusí štěstí po boku Jakuba Jankta v Udine. Poprvé naskočil na podzim v přípravě s Dánskem a po pár minutách rovněž skóroval.

Počty doplňuje i Jaromír Zmrhal, který se trefil proti Norsku při svém druhém startu za áčko. Velmi dobře se jeví i Jan Sýkora. Drobný, drzý hráč s perfektní levačkou navazuje na výkony ze Slavie a i proti Litvě patřil k nejlepším na place. Kvůli zranění se v akci ještě neobjevil Patrik Schick, od něhož se také dají čekat velké věci.

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Sečteno, podtrženo. V omlazené reprezentaci se otrkávají nové tváře. Hladové, ctižádostivé a navíc velmi schopné. Jak řekl Pavel Nedvěd, tahle zajímavá generace se vyplatí sledovat i těm nejlepším zahraničním celkům.

Když k tomu přidáte vyzrávající generaci Krejčího, Kadeřábka, Brabce či Kalase, navíc Dočkal, Darida, Vaclík, Suchý, kapitán Sivok… Zkrátka z takového týmu může vzniknout velmi zajímavá skladba, která by ještě mohla zabojovat o šampionát v Rusku, ale její životnost může být ještě delší.

U nastupujících hráčů se dá očekávat, že půjdou každým zápasem ještě nahoru. Představení proti Litvě může být teprve začátek...

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud