Jonáš Bartoš
3. listopadu 2017 • 11:45

Krmenčíkova forma roste do výšin. Plzni se vyplatí ho v zimě udržet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou nefiguroval v plánech trenéra Pavla Vrby. Plzeňský kouč si ale může mnout ruce, že spolu s vedením klubu Michaela Krmečníka nakonec v kádru nechali. Útočník Viktorie se rozstřílel do mimořádné formy a rozhoduje jeden zápas za druhým. Aktuální střelecký apetit a strmý nárůst výkonnosti určitě neujde zahraničním celkům. Na představitelích západočeského klubu nyní leží zásadní úkol, aby svou největší hvězdu udrželi alespoň do léta.



Krmenčíkova kariéra roste do až nečekaných výšin. Plzeňský buldok v 17 odehraných duelech nastřílel už 14 branek, naposledy uzemnil dvěma zásahy švýcarské Lugano. Pouze v pěti zápasech, do kterých v probíhající sezoně naskočil, neskóroval.  Je evidentní, že forma 24letého bijce graduje tak, že mu brzy může být červenomodrý dres malý.

Plzeň registrovala nabídky na Krmečníka už v létě. Vedle zahraničních celků se ozvala i Slavia, která nabízela 80 milionů korun. Ve Viktorii se nakonec rozhodli, že koncového hráče ještě v klubu podrží a všechny zájemce odmítli.

V tu chvíli Pavel Vrba ani Adolf Šádek nejspíš netušili, že šlo o jedno ze zásadních rozhodnutí, které přispělo k plzeňské famózní jízdě ligou, kde už dvanáct kol neztratili ani bod.

Urostlý hráč s patnáctkou na zádech jede od prvního utkání na plný plyn, jedinou kaňkou zůstává zbytečné vyloučení v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s rumunskou FCSB. Dnes nikdo nepochybuje o tom, kdo je jasnou plzeňskou útočnou jedničkou. Stejné postavení si Krmenčík získává i v reprezentaci, kde si drží famózní bilanci 10 startů, šest gólů.

Je téměř jisté, že zahraniční zájemci po podzimu zbystří ještě víc a jejich zájem zesílí. Plzeň ale musí udělat všechno pro to, aby svého klíčového hráče udržela. Bez rozjetého šutéra by se jarní finiš za ligovým titulem mohl také velmi nepříjemně zamotat.

Vedení klubu si celou situaci dobře uvědomuje a hlavně umí počítat. Za Krmenčíka může inkasovat částku okolo 100 milionů korun, zatímco bank v podobě přímého postupu do Ligy mistrů dělá až půl miliardy. Také proto český ligový lídr udělá všechno pro to, aby produktivního hroťáka ve své sestavě ještě na jaře měl.

Dvougólový Krmenčík: V Lucernu to byl den blbec, teď se soustředíme na Slavii
Video se připravuje ...

Michael Krmenčík se rval na hrotu útoku
Michael Krmenčík se rval na hrotu útoku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud