Jonáš Bartoš
5. listopadu 2017 • 22:00

Největší letní posila? Plzni stačí návrat Koláře. Znamená víc než zvučná jména

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Danny, Rotaň, Altintop, Stoch ve Slavii, Ben Chaim, Biabiany, Janko a další ve Spartě. Všechna zvučná jména ale zatím na hřišti přebijí Daniel Kolář. Muž, o jehož letním návratu do Plzně leckdo pochyboval, pomáhá svému týmu víc, než jmenované zvučné akvizice u pražských celků. Dvaatřicetiletý záložník po Spartě odstřelil z cesty i Slavii. Klíčovými góly zajistil pro svůj tým veledůležité body, které Viktorii výrazně přibližují k zisku titulu. A to už po 13 kolech, což zní téměř neuvěřitelně.



Jedna z prvních věcí, kterou trenér Pavel Vrba po svém návratu do Plzně udělal, byla schůzka s Danielem Kolářem . Zkušený záložník měl za sebou půlroční pauzu od fotbalu a nevydařené angažmá v Turecku, kde téměř nedostal čuchnout.

Kdekdo pochyboval o tom, že návrat k „retro“ plzeňským postavám Vrbovi klapne. V Kolářově případě se mluvilo spíš o tom, že zvolí angažmá v Dukle, kde při vší úctě přeci jen panují jiné ambice, než vyhrávat tituly a útočit na Ligu mistrů.

Plzeňský kouč ale dobře věděl, co dělá. V Kolářovi po fotbalové odmlce sálala chuť ještě svou kariéru oživit. Do přípravy naskočil perfektně nachystaný, sám tvrdě dřel na tom, aby do plzeňské kabiny zapadl v plné kondici.

Na hřišti pak přesně plní to, co bývalo vždycky jeho předností. Přehled, klid na míči, k tomu perfektní výběr místa a na záložníka i velice slušná koncovka. Kolář ještě nepatří do starého železa a na place to dokazuje, vítězný zásah proti Slavii znamenal jeho už šestou trefu v sezoně.

Pro srovnání – Danny s Altintopem, též ofenzivně ladění středopolaři, mají ve Slavii po dvou gólech, druhý jmenovaný navíc spíš sedí na tribuně a do zápasů se dostává sporadicky. Janko se ve Spartě také trefil dvakrát, navíc také zažil dlouhé období, kdy se na zápasy jen díval z hlediště. Biabiany a Ben Chaim, kteří měli plnit funkci výbušných krajních hráčů, zatím na první gól čekají, i když dostávají poměrně dost prostoru.

Už jen čistě statisticky se tedy Kolář vyplácí Plzni mnohem víc, než drahé posily v pražských klubech. Těžké zápasy podobné těm se Spartou nebo Slavií jsou právě důvodem, proč se elitní hráči kupují. Zatímco Danny ani Altintop se na hřiště vůbec nepodívali, Kolář krásnou trefou rozhodl a znovu ukázal, proč se v něm Vrba nespletl.

Plzeň - Slavia: Kolář vypálil z dvaceti metrů, Laštůvka se jen ohlédl – 1:0 pro Viktorii
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud