Karel Häring
12. května 2011 • 09:33

BLOG: Chramosta by se měl omluvit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

KAREL HÄRING - Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta se možná pozorně díval na nedávnou sérii soubojů mezi Barcelonou a Realem Madrid. Od borců v šarlatověmodrých dresech si však vzal jen to negativní – simulování a podvádění.



V odvetě semifinále Ondrášovka Cupu postupoval dvacetiletý útočník sám na kroměřížského brankáře Vogla, který před ním šel na zem. Chramosta se odrazil, přeletěl ho a s bolestivou grimasou se zabořil do trávníku, na kterém zůstal ležet.

Sudí Paták vytáhl kartu. Nikoliv žlutou za filmování, ale červenou za brankářův faul. Opakované záběry ukázaly, že se útočník Mladé Boleslavi odrazil ještě před gólmanem.

Chramosta je talentovaný útočník, v posledních týdnech se rozstřílel a momentálně je asi nejlepším hráčem středočeského klubu. Nemá pověst žádného herce, zřejmě chtěl za každou cenu pomoct svému trápícímu se týmu. Nic to nemění na tom, že v Kroměříži předvedl podvod.

Jan Chramosta padá přes brankáře Boleslavi Vogla, který byl vyloučen Jan Chramosta padá přes brankáře Boleslavi Vogla, který byl vyloučenFoto ČTK
Pokud bychom důvěřovali slovům nedůvěryhodného sudího Patáka, k chybnému verdiktu jej prý přiměl věrohodný pád blonďatého hráče. A taky úvaha, proč by padal ve chvíli, kdy mohl jít sám na branku.

Tak zaprvé, herecká etuda byla okatá, co je ale podstatnější, Chramosta volil raději pád než zakončení. Uvidíme, co mu řekne trenér Karel Stanner.

Po zápase se Spartou obvinil sudího Mikela z tendenčního řízení. Arbitři tím podle něj dělají podobných chováním českému fotbalu medvědí službu, protože na evropské scéně se pak všichni diví odlišnému stylu pískání.

Neměla by ji teď udělat disciplinární komise, která od šéfa sudích Macely dostane podnět k zahájení disciplinárního řízení. Chramosta si zaslouží trest, ve finále by neměl hrát.

A během slyšení mu v rámci poučení mohou ukázat záznam z utkání Sparty v Kluži z podzimu 2009, kdy Wilfried ustál evidentní penaltový faul a vzápětí v posledních vteřinách sám rozhodl zápas.

Případně mohou přečíst prohlášení Thea Walcotta, hráče Arsenalu, jenž letos na jaře v Anglickém poháru nafilmovaným pádem zajistil v závěru penaltu a následné vyrovnání proti druholigovému Leedsu. Po střetnutí se za své chování omluvil.

Brankář Vogl a celá Kroměříž by si to za pokažený svátek zasloužili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud