Karel Häring
19. března 2014 • 15:44

Konec „legendy“ v přímém přenosu? Řepka sjednotil fanoušky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáši Řepkovi se v rozhovoru pro Radiožurnál podařilo to, co nedokázal během své kariéry. Sjednotit fanoušky. Konkrétně v jejich názoru na jeho osobu.



Když hrával v Ostravě, měli ho na Bazalech rádi, mimo jiné i pro jeho „protisparťaňský“ postoj. Ale právě na Letné pokračovala jeho kariéra po odchodu z Baníku v roce 1995. A když se do pražského klubu vrátil v lednu 2006 po angažmá v cizině, opakovaně připomínal, že jeho srdce patří Spartě, což také podpořil i některými tetováními.

A zatímco mezi příznivci ostatních klubů rostla vůči Řepkovi averze, jeho obdivovatelé za ním stáli o to silněji. A měli pocit, že mu všichni nespravedlivě ubližují.

Jenže ten, který byl pro ně symbolem sparťanství, teď přiznal, že v dresu Českých Budějovic na jaře 2012 úmyslně zfauloval libereckého Michala Breznaníka, čímž daroval penaltu Slovanu, s nímž Letenští bojovali o titul.

Hned po utkání se mluvilo o tom, že tak hloupý faul vypadal – navzdory Řepkovým siláckým předzápasovým prohlášením (ty on vždycky uměl), jak chce Spartě pomoct – jako odplata za vyhazov. To se ale vehementně vyvracelo.

Krystalicky čistý příklad nevděku

Teď sám potvrzuje, že to byla „nedomyšlená“ odveta Danielu Křetínskému. Bývalý obránce West Hamu mimo jiné prohlásil, že jestli je člověk „upřímnej a férovej, tak nemůže být křivák“. Jenže ono je to spíš jinak. Když někdo o sobě prohlašuje, ještě to neznamená, že není i křivák.

Protože jak jinak se dá považovat jeho chování vůči klubu, o kterém hlásá, že ho pořád miluje, než za zradu. Chtěl se pomstít majiteli, který ho mnoho let královsky platil, opakovaně se ho zastával navzdory jeho mnoha excesům a chránil ho před kritiky poukazující na to, že se Řepkova přítomnost ve Spartě v poměru cena-výkon nevyplácí. Letenští s ním během druhého působení nikdy nepostoupili do Champions League a získali jen dva tituly.

Jestli existuje krystalicky čistý příklad nevděku, tak nám ho Řepka právě servíruje – navíc s úsměvným dodatkem, že spokojený nebude do chvíle, dokud se Křetínský nepřizná k tomu, že nerozumí fotbalu.

Jenomže pokud se tohle dá s nadhledem brát za nechtěný vtip zhrzeného zaměstnance, pak přiznání, že i na bývalé hráče z Edenu pořvával „ty žide slávistickej“, a jak sám říká „ještě horší věci“, už je nejen za hranou dobrých mravů ale i zákona. 

Každopádně jeden trest už si vysloužil. Řepka se definitivně znemožnil i v očích většiny těch, kteří jej považovali za legendu. V roce 2006 prohlásil po utkání s Libercem, které Sparta na startu jara prohrála, že pokud získá Slovan titul, bude se cítit potupen. Ve skutečnosti se tak může cítit až teď, protože v přímém přenosu spáchal svou veřejnou sebevraždu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud