Karel Häring
21. března 2014 • 11:36

GAMBRINUS FANLIGA: Jaro je tady. Přináší divné kolo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to ošidné kolo, co si budeme povídat. Liberec hostí v derby Jablonec. Teplice se svými africkými bodovými sběrateli Nivaldem a Francim Litsingim se připravují na rozjíždějící se Mladou Boleslav. A Plzeň vyrazí zakončit nabitý program na Hanou. 



Týmy, z jejichž hvězd je složena většina sestav, jdou proti sobě a bodový zisk při remízách (s výjimkou bezbrankových) může být nízký. Výjimkou je Sparta. Ta hraje na půdě poslední Ostravy. Největší sázkařský mág naší redakce Jiří Kamín (nebojte se, nevyhrává až tolik, jinak by nesloužil čtyřikrát týdně směny až do půlnoci) razí jednu neotřelou teorii. Když hraje poslední s prvním, lídr nezvítězí.

Poté, co se mu to párkrát potvrdilo, to oficiálně vyhlásil za fotbalovou pravdu, ale kvůli tomu ještě není důvod se zbavovat sparťanů. Mimo jiné i proto, že posledních sedm vzájemných zápasů s Baníkem Letenští vyhráli s celkovým skóre 17:1.

A také proto, že svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky nasbírali na jaře celkem 240 bodů – jednoznačně nejvíc ze všech (druhá Jihlava má 188). A kde se dají nasbírat body, aniž by člověk musel pro tohle kolo použít „divokou kartu a překopávat tým?

Slavia se probouzí a hraje ofenzivněji. A Tomáš Necid už nemůže proti Jihlavě zapařit tolik šancí jako minulé kolo proti Znojmu… Zajímavý je i záložník Damien Boudjemaa (stojí 8,5 mil. korun).

Velmi dobře vypadá na jaře Slovácko, Libor Došek by se mohl proti Brnu prosadit. I když je to derby. A to bývá pro favorita z klidného středu tabulky – no, jako celé tohle kolo – ošidné.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud