Karel Häring
2. července 2014 • 18:12

Fotbalisté Argentiny ještě nepláčou. Ale taky zatím nebaví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy, čtyři vítězství. To vypadá jako jednoznačná bilance. Přesněji řečeno, ona to je. Argentina zatím na šampionátu neztratila ani bod. Jenže ono to tak třpytivé vystoupení zatím není. 



Jeden z favoritů na titul vyhrál pokaždé jen o gól. Ať už to bylo proti Bosně, kde „modrobílí“ prospali první poločas, s Íránem, v němž jim sudí odpustil pokutový kop, nebo v přestřelce s Nigérií. V osmifinále přešli přes Švýcary až gólem z konce prodloužení, a to ještě při nich stále v samém závěru u tyče papež František se všemi svatými, když je uchránil od vyrovnání.

Argentina zatím nezáří. Její hra vypadá kostrbatě a bez většího tempa, byť dokázala Švýcary dostat ve druhé půli pod tlak. Prakticky všechno zatím zachraňuje Lionel Messi (co se týká ofenzivy), což je na tým, který má v útoku Gonzala Higuaína a na stranách Angela di Maríu či Ezequiela Lavezziho málo. 

Trenér Alejandro Sabella zatím marně hledá způsob, jak vyladit tým. Zatím se mu to nedaří. Měl by si pospíšit, protože kvalita soupeřů už teď jen poroste. Jinak se v novinách po celém světě znovu objeví v titulcích argentinský pláč. Tak jako na všech šampionátech od roku 1986.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud