Karel Häring
27. srpna 2014 • 14:27

Van Gaal není „osel“. Ale ani kouzelník. Vzestup United potrvá déle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický list The Sun, který je proslavený hrou s titulky, si něco takového nemohl nechat ujít. Po senzační výhře MK Dons, třetiligového celku, nad Manchesterem United 4:0 ve 2. kole Capital One Cupu (Ligového poháru), nadepsal referát stručným sdělením: Dons 4 – Donkeys (oslové) 0. „Rudí ďáblové“ si neúspěšný vstup do sezony vyžírají až do posledního drobku. A s nimi nový manažer Louis van Gaal.



Neexistuje nic horšího v ostře sledovaném angažmá, než takový start. Nejprve domácí porážka se Swansea, poté remíza na Sunderlandu, a to vše podtrženo megatrapasem s třetiligovým týmem MK Dons, jehož hráči, stáli klub méně peněz, než kolik vydělá Wayne Rooney za jeden týden.

Není potřeba zpochybňovat, jestli nizozemský expert je tím správným pro United. Ano, je. Trenér jeho formátu měl přijít okamžitě po konci Sira Alexe Fergusona, škody způsobené odchodem této ikony by byly menší. Ale nepovedený vstup mu hodně komplikuje jeho plány.

Po úterní porážce prohlásil, že ho výsledek nešokoval. Buduje nový tým, zavádí odlišný herní styl, a to chce čas. Je evidentní, že na rozestavení 3-4-1-2 si United teprve zvykají.

Proto vypadá nelogicky, proč do utkání, byť proti jasnému outsiderovi, vyslal tak obměněnou jedenáctku s několika mladíky. Ve chvíli, kdy potřebuje každý zápas na sehrání a kdy týmu zároveň nehrozí kumulace únavy, protože evropské poháry se United netýkají, je to zarážející.

Poukázal na to mimo jiné i Jamie Carragher, bývalý obránce Liverpoolu a expert stanice Sky Sports. „Cením si Van Gaala, že chtěl dát šanci mladším, ale když ještě v sezoně nevyhrál zápas a jeho tým není v Evropě, měl nominovat silnější tým,“ napsal na Twitteru.

Manchester United půjde nahoru, k čemuž přispěje i nová posila Ángel di María. Ale potrvá to zřejmě déle, než by si na Old Trafford představovali. Nemožné na počkání a zázraky do tří dnů neumí ani Van Gaal.

Lavička Manchesteru včera utrpěla krutou porážku.
Lavička Manchesteru včera utrpěla krutou porážku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud