Karel Häring
10. září 2014 • 00:07

Výhra s velkou hodnotou. Může odstartovat konec blbé nálady

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano, bylo to šťastné vítězství. Jak řekl kapitán Tomáš Rosický, spíš „ubojované.“ Ale to nesnižuje velkou hodnotu úspěšného vstupu do kvalifikace o EURO 2016 proti Nizozemsku.



V boji o minulé mistrovství světa dokázali Češi porazit doma jen Maltu, teď zvítězili nad třetím týmem mistrovství světa. Jednak tím jedou od úvodu částečně nad plán, jednak z nich spadl tlak na úspěšné výsledky a zároveň si hráči zvedli sebevědomí. A to má pro tým, který v posledních letech spíš sklízel kritiku, velkou cenu.

Tenhle výsledek rozhodně neznamená, že Češi převezmou roli favorita a do Francie dojdou bez potíží. Skupina je velmi vyrovnaná, ovšem úterní výhra může mít velmi pozitivní vliv na celkovou náladu ve fotbalovém prostředí.

Ta byla po absenci na mistrovství světa pesimistická, v létě jí umocnily špatné výsledky českých klubů v pohárech. Není to tak, že by najednou bylo vše dobré a že by český fotbal nepotřeboval zlepšit.

Stále platí, že je nutné zkvalitnit výchovu hráčů tak, aby se dostávali do lepších klubů v Evropě a pravidelně v nich hrávali. Prostě aby byli konkurenceschopnější a připravenější pro moderní fotbal.

Tahle výhra může být povzbuzením pro plánované spuštění těchto změn, které trenér Pavel Vrba a spol. plánuje.

Petr Čech likviduje velkou šanci Nizozemců v závěru zápasu
Petr Čech likviduje velkou šanci Nizozemců v závěru zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud