Karel Häring
13. června 2015 • 07:30

Podzimní trojkombinace přestala fungovat. Je nutné ji obnovit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzimní euforie je pryč. Získané body naštěstí ne, nicméně nevydařené jaro vrátilo Česko do reality, byť je stále pozitivní, protože zůstává na postupových pozicích.



V první části kvalifikace šlo národnímu týmu na ruku. Z kombinace velmi dobrých výkonů, maximálního nasazení i souhry okolností dokázali Češi vyždímat maximum. Na jaře už tato trojkombinace nefungovala.

Ať už zápas s Lotyšskem, tak na Islandu pokazily hrubé individuální chyby. V Edenu při rozehrání vlastní standardní situace, v Reykjavíku minela Lukáše Váchy.

Potvrdilo se, na co Tomáš Rosický, upozorňoval už v průběhu úspěšného podzimu. Tento tým ještě není zdaleka hotový produkt. Zkušenější celek by takový zápas neprohrál.

Stalo se. A teď naroste tlak. Ze zářijového dvojutkání Češi potřebují uhrát šest bodů, pokud nechtějí nechat vše na vražedný závěr v Nizozemsku a s Tureckem.

Je pravděpodobné, že hráči z domácí ligy budou v lepším rozpoložení, než na konci sezony. Budou mít za sebou těžké zápasy kvalifikace evropských pohárů. Jarní absence utkání hraných v tempu jim velmi scházela.

Reprezentace se vrátila na zem, nicméně její situace zůstává nadějná. A na EURO se dostane, pokud vymaže svou verzi Jaro 2015 a vrátí se k trojkombinaci té předchozí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud