Karel Häring
12. září 2015 • 14:32

Limberského chyba. Tak dlouho chodil s půllitrem, až bentley potloukl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý někdy udělá chybu. Ale existuje jeden rozdíl, jak na ni nahlížet. Jestli má někdo smůlu a hned při prvním větším pochybení se stane průšvih. Anebo když si o něj koledoval.



To není nařčení z toho, že by se takového prohřešku – řízení auta v podnapilém stavu – dopouštěl opakovaně. Jen David Limberský – a případně jeho nejbližší kamarádi – ví, jak to skutečně je. Ale je to narážka na jeho počínání mimo hřiště. A taky přístup vedení klubu.

Protože to, že byl (teď už bývalý) kapitán Viktorie a reprezentační obránce přistižen pod vlivem alkoholu, je všechno, jen ne šokující zpráva.

O porušování životosprávy ze strany některých hráčů plzeňského klubu jsme psali už před lety, což vyvolalo podrážděnou reakci. Ovšem zkazek, které kolovaly městem, je celá řada. Jednu za všechny: když jádro týmu vyrazilo „zapít“ nedělní prohru na Spartě v březnu 2014, přičemž někteří byli ještě v pondělních ranních hodinách k vidění v ulicích. A ve čtvrtek se hrálo na hřišti Lyonu. K vysoké porážce 1:4 mimo jiné přispěly i špatné výkony opor.

David Limberský nyní vyfasoval velmi vysokou pokutu, zhruba ve výši svých tří měsíčních platů s bonusy. Pokud ta suma odpovídá realitě, je to účinná výstraha i pro ostatní. Ale kdyby v klubu postupovali vůči podobným výstřelkům důsledně a přísně dřív, ušetřili by si aktuální starosti.

Jenže místo toho jsme si po zisku třetího mistrovského titulu v rozhovoru s generálním ředitelem Adolfem Šádkem mohli číst, jak v žoviálním tónu vypráví o smečce vlků, kterou má v kabině, a o tom, jak nechával v minulosti před tréninkem dýchávat dvojici Limberský – Milan Petržela, protože „byli ještě zelenější“ než balonky, do nichž foukali. Haha.

Jenže sranda skončila. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Limberský se může poučit. Tvrdě zaplatí za to, aby už věděl, že tak dlouho se chodí s půllitrem, až se bentley potluče.

Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský
Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud