Karel Häring
27. října 2015 • 12:09

Šlágr ligového podzimu je tu, Sparta a Plzeň nemluví. Proč?!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý pátek vstupuje Arséne Wenger do tiskového sálu v tréninkovém centru Arsenalu a zhruba půl hodiny odpovídá zástupcům televizí, rádií či internetových webů na otázky před víkendovým zápasem Premier League. Po třiceti minutách se zvedne a přesune se do místnosti, kde už na něj čekají redaktoři předních anglických deníků. A pokud je to nedělní šlágr, čeká jej ještě setkání s novináři z nedělníků. Wenger rozhodně není jediný trenér v Anglii, kdo tento maraton podstupuje.



Kluby vědí, proč to dělají. Mimo jiné proto, že vědí, co mohou zhruba očekávat druhý den v novinách. Pokud redakce nemají názory aktérů, hledají je logicky jinde. A ty už se hráčům/trenérům nemusí tolik líbit. Zároveň se pravidelnými výstupy automaticky vylepšuje propagace týmu i atraktivita soutěže směrem k fanouškům.

A teď zpět do Česka. V neděli je na programu vyvrcholení podzimní ligy, Plzeň hostí Spartu. Viktoria se už jako tradičně před tímto šlágrem zavřela před světem a tentokrát s ní drží basu i Letenští.

Důvod? Zřejmě nechtějí být rozptylováni v přípravě na veledůležitý duel. To přece musí každý pochopit…

To jen ten výstřední vyspělý fotbalový svět se zbytečně otevírá směrem k příznivcům, když v předvečer finále Ligy mistrů přivede každý klub kromě trenéra i tři hráče. zase bude někdo v Plzni, na Letné (ale obecně to platí i o Strahovu) vyprávět o potřebě pozitivní propagace fotbalu, měl by raději zkusit tu o Karkulce.

Alespoň se neztrapní…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud