Karel Häring
12. března 2016 • 23:36

Lepšící se Plzni skončila jarní „pohoda“. Nebo ještě ne?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako před rokem, zvládla Viktoria Plzeň první třetinu jarní části bez jediného bodového zaváhání. Při vší úctě k dosavadním soupeřům, byla její povinnost proti celkům z druhé poloviny tabulky neztrácet, případně jen minimum.



Což se na jednu stranu snadno očekává, ale hůř provede, protože například Olomouc hrála (jako) o život. Lídr ligy to zvládl, i když první tři kola s výkony být spokojený nemohl. Zlepšení přišlo až s Příbramí, které k vysoké porážce 0:4 přispěla svou odevzdaností, a nyní s Bohemians.

S výjimkou šance Patrika Schicka po hrubce Davida Limberského ji Viktoria nepustila do větší příležitosti. A od chvíle, kdy poprvé Michal Ďuriš v 36. minutě překonal dobře organizovanou defenzivu hostů, Plzeň kontrolovala hru. Během druhé půle to ani jednu chvíli nevypadalo, že by mohlo dojít ke zvratu.

Příští neděli čeká tým trenéra Karla Krejčího první soupeř z Top 5, jedou do Liberce. Bude to bezpochyby těžký test, ovšem pro Plzeň to může být příjemná změna. Nebude muset jen bušit do zatažené obrany a hledat cestu skrz. Dá se očekávat, že Slovan si to půjde rozdat. A tohle má Viktoria mnohem raději než bušení do defenzivní zdi jako hluchý do vrat.

Z dosavadních čtyř zápasů proti týmům z první pětky vyhrála všechny čtyři. A v minulé sezoně ztratila v soubojích se Spartou, Jabloncem a Mladou Boleslaví jen tři body z osmnácti.

I proto Viktoria nemusí jít do svého prvního většího testu nervózní. Ve střehu naopak musí zůstat její pronásledovatelé.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud