Karel Häring
29. března 2016 • 23:44

Vaclík vystoupil ze stínu. Potvrdil pozici příští jedničky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Tomáš Sivok po prohraném utkání se Skotskem hodnotil výkon, prohlásil, že s výjimkou Tomáše Rosického se dá nahradit každý další člen národního týmu – včetně Petra Čecha. Znělo to trochu možná až příliš sebevědomě s ohledem na vysokou kvalitu v podání brankáře Arsenalu.



I proto, že když Tomáš Vaclík v minulosti dostal přednost v přípravných duelech před jedním z nejlepších světových gólmanů, nijak výrazně nezářil. S Finskem v roce 2014 udělal při remíze 2:2 jednu chybu, slabší chvilku si vybral i na Slovensku v březnu 2015 při prohře 0:1.

Výhru zažil při listopadovém utkání se Srbskem, ovšem pořádným testem prošel až ve stockholmské Friends Areně. A uspěl na výbornou. Zlikvidoval tři obrovské šance domácích, v čele s včasným vyběhnutím proti Zlatanu Ibrahimovicovi.

Český obránce Jakub Brabec v utkání se Švédskem
Český obránce Jakub Brabec v utkání se Švédskem

Při dalších šancích předvedl rychlou práci nohou, bezchybný byl i ve vzduchu. Žádná nervozita, když šel ven z branky, nekompromisně míč poslal do bezpečí.

Vaclík v úterý oslavil 27 let a signál, který vyslal trenéru Pavlu Vrbovi , je pro něj důležitý. Ukázal, že s ním může počítat. Pozice gólmana není místem, s nímž by měl kouč starosti. Ale pokud po EURO skončí Petr Čech , zaslouží si Vaclík začít na pozici číslo jedna. A když si udrží podobnou výkonnost, hned tak o ni nepřijde.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud