Květoslav Šimek
28. listopadu 2014 • 19:25

Zbyněk Irgl je velký bojovník, zvládne i tuhle (zákeřnou) bitvu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbyněk Irgl je bojovník! Ve sportu a v hokeji to už dokázal mnohokrát. Od zlatého finále mistrovství světa juniorů (2000), přes postupový gól ve čtvrtfinále nakonec stříbrného mistrovství světa proti Rusku (2006) v Rize, nebo v hromadě ligových zápasů. Ať už to bylo v dresu rodných Vítkovic, Třince nebo v ruských klubech.



Všude si svou pílí, šikovností a tvrdou prací získal fanoušky. Stejně tak respekt a uznání protivníků. Teď ovšem Irgl stojí proti soupeři, který se nedá přečíst. Nedá se na něj vymyslet účinná taktika.

Nález nádoru na ledvině mu okamžitě přetočil všechny hodnoty. Přesto jsem přesvědčený, že Irgl i tento boj proti vskutku zákeřnému soupeři zvládne.

Pomůže mu bojovná povaha, špičková fyzická kondice. Určitě i fakt, že se díky pravidelným kontrolám a profesionálnímu dohledu v třineckém klubu přišlo na problém včas. A rozhodovat může i faktor X - pozitivní a šťastná povaha samotného hráče.

Jakkoliv to zní v tuto chvíli iracionálně. Už jednou stálo štěstí v neštěstí na Irglově straně. Platný kontrakt v Jaroslavli mu šéfové ruského klubu zrušili v létě 2011. Jen dva měsíce před tragickou havárií klubového letadla, kterou mimo jiné nepřežili Jan Marek, Karel Rachůnek, Josef Vašíček nebo Pavol Demitra.

Z tehdejších Irglových slov mrazí i po letech. „Nechápu, proč mi kontrakt zrušili!“ zlobil se tehdy Irgl. „Ještě před měsícem mi volali a ujišťovali, ať si nic jiného nehledám. A za tři týdny volají znovu, že se kontrakt ruší…“

Nezbývá, než Irglovi popřát, aby zvládl i tento boj! Všichni věří, doufají a drží mu v tom palce. Zbyňo drž se!!!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud