Květoslav Šimek
19. dubna 2015 • 23:31

Ocelářům není tvrdá dřina cizí, neměli by se ale schovávat v kabině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývají přirovnávaní k fotbalovému Realu nebo Barceloně. K souboru našlapanému hvězdami. Třinečtí Oceláři ovšem v pátém finále ČP play off Tipsport extraligy proti Litvínovu na ledě jasně ukázali, že mluvit o jejich týmu jako o souboru hokejových primadon, je liché. A laciné.



V nervydrásající bitvě Oceláři ukázali, že jim rozhodně není cizí ani tvrdá dřina. Že umí potit krev, bít se do posledních vteřin. Makat naplno, dokud nezazní konečný hvizd.

Hokej, podobně jako fotbal, sice kolikrát nemá logiku. Ovšem nebylo náhodou, že se o vyrovnání v poslední minutě postarali největší týmoví dříči v třineckém dresu. Gólu na 1:1 předcházel v rychlém sledu ostrý hit Martina Adamského, zablokovaná Kubátova hokejka v podání Zbyňka Irgla a bekhendová gólovka Tomáše Plíhala. Odměna za dřinu a nasazení. Zasloužená.

Plíhal odmítl konec sezony. 36 vteřin před koncem poslal zápas do prodloužení
Video se připravuje ...

Škoda jen, že se Plíhal, Irgl nebo brankář Hrubec, který byl následně klíčovým hrdinou vítězných nájezdů, následně nepodělí se svými dojmy, emocemi a prožity také s fanoušky. A zůstávají zavření v třinecké kabině.

V Irglově případě se to dá ještě pochopit. Nechce mluvit o zdravotních patáliích, které předcházely jeho heroickému návratu na led. OK. Ale proč nemluví další? I tohle přece patří k jejich práci. Minimálně jako dodatečné poděkování fanouškům, kteří si následné „dohrání“ zápasů zaslouží i po odchodu z ledu.

I v tomhle by si Oceláři mohli a měli vzít příklad například z Petra Tona. Myslíte, že by se po semifinále Komety s Litvínovem našel zklamanější aktér? Těžko. A přesto se zdrcený Ton před novináře – potažmo fanoušky – postavil. Protože dobře ví, že i tohle k jeho řemeslu patří.

Litvínovu k titulu chyběly milimetry. Videorozhodčí puk za čárou neviděl
Video se připravuje ...

Třinec přežil klinickou smrt. Ručinský v obrovské šanci trefil jen beton Hamerlíka
Video se připravuje ...

Litvínov žije hokejem. Takhle na stadionu Ivana Hlinky fandily tisícovky fanoušků
Video se připravuje ...

Trončinský se raduje z výhry nad Litvínovem
Trončinský se raduje z výhry nad Litvínovem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud