Květoslav Šimek
9. května 2015 • 08:45

Ostrava hokejová!!! Fanoušci zaplňují ochozy i na "tuctové" zápasy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprodané české zápasy – paráda. Vyprodané slovenské zápasy – nádhera. Že ale bude v Ostravě na začátku prodlouženého víkendu (a při souběžně hrajícím televizním utkání české reprezentace v Praze) vyprodaný i „tuctový“ duel Slovinska s Norskem? A poté i zápas Američanů s Dánskem? Dohromady přes šestnáct tisíc fanoušků? To byl šok. Velmi příjemný.



Jaká změna proti předchozím šampionátům. V Bělorusku se před rokem chodilo do ochozů „příkazem“. Ve Švédsku a ve Finsku byly tribuny díky přepáleným cenám často poloprázdné. Ostrava žije hokejem. A nejen při slovenských zápasech, které byly dopředu beznadějně vyprodané.

Přijíždí fandové z Bohumína, z Brušperku, z Českého Těšína, ze Zlína, z Krnova, z Pardubic, z Brna... Kulisa parádní. Když například v pátek večer spustila takřka celá ČEZ Arena sborově Vysoký jalovec, spadly brady i americkým hokejistům. Co se to děje? Hned poté se začalo skákat: „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop!“ Hala se otřásala. To už koukali i Dánové. Pecka.

Bob a Bobek si pro tentokrát mohli dát pauzu. Nebylo potřeba probouzet publikum, rozjíždět mexické vlny. Vše přišlo spontánně. Přesně v duchu motta šampionátu – Hockey and Smile. Přispívá k tomu i precizní organizace. I přes důkladné bezpečnostní kontroly se fandové dostanou do haly včas, žádné nervózní tlačenice, návaly a naštvané příchody v půlce zápasu.

I proto je trochu škoda, že se Ostrava stejně jako před jedenácti lety nedočká alespoň „za odměnu“ byť jen jednoho zápasu českých reprezentantů. Nemám strach, že by tady Jágrovi, Voráčkovi nebo Pavelcovi neběhal mráz po zádech. Pravdou ovšem je, že do ochozů by mohlo v Ostravě přijít pouze 8812 fanoušků. V Praze je kapacita dvojnásobná a přesto nestačí pokrýt poptávku. Volba je to tedy logická a pochopitelná.

A také je třeba připomenout, že nechybělo moc a letošní šampionát se hrál v Praze a Bratislavě. Zástupci města Ostravy a Moravskoslezského kraje tvrdě bojovali, aby o mistrovství nepřišli. Dobře udělali. Reklama, jakou při zápasech v ČEZ Areně posílají přes nadšené fanoušky do světa, je neocenitelná. Pro Ostravu (a široké okolí) palec nahoru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud