Květoslav Šimek
14. září 2015 • 21:29

Zkušenost v obraně Komety už je, teď ještě najít „mladou“ krev

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Alois Hadamczik si zatím sice nechává svá týmová hodnocení hry Komety Brno a jejího vstupu do extraligy pro sebe, na tiskové konference po zápasech posílá svého asistenta. Nicméně jedno je jasné. Kometa potřebuje vyztužit obranu.



Ani ne tak kvalitou a zkušenostmi, tu má obrovskou. Kaberle, Hanzlík, Stehlík, Kováčik nebo momentálně zraněný Ptáček – to jsou veliká jména. Hromada zkušeností, skvělé čtení hry, precizní zakládání útoků a dirigování přesilovek. Jenže hrát dlouhodobě pouze na šest beků (přičemž nejmladšímu Stehlíkovi je 31 let) je neúnosné. Jedno, dvě zranění a je zle.

V Ostravě se už po necelých deseti minutách z ledu těžce sbíral Stehlík. Chvíli po něm zablokoval Hanzlík rukou letící puk a také pak bolest na střídačce dlouho „vytřepával“. Tohle je problém, který musí trenér Hadamczik vyřešit. Dobře to ví.

Nikdy se nebál dávat příležitost mladíkům. A i když teď řada talentovaných beků z Brna dala přednost odchodu do zámoří, můžeme se těšit, že Hadamczik jistě brzy kádr Komety „novou a svěží“ obrannou krví doplní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud