Květoslav Šimek
14. března 2016 • 05:00

Mizerný výsledek Ocelářů z Třince? Marodka jim sezonu nezpackala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřazení třineckých Ocelářů v předkole ČP play off extraligy je zklamáním, konečné desáté místo takřka ostudou. Na špičkové podmínky klubu rozhodně. To je neoddiskutovatelné.



Oceláři se sice v předkole proti Zlínu vyšvihli k daleko vyšším obrátkám i výkonům, než jaké předváděli v dlouhodobé části. Se Zlínem sehráli parádní představení. Vyrovnané, bojovné, dramatické. K postupu byli stejně blízko jako jejich věčný rival. Rozhodla jediná chyba v prodloužení pátého duelu, jakou Třinečtí nepředvedli za celý zápas.

Jenže tím by se v Třinci rozhodně utěšovat neměli. Žádná smůla, nepřízeň osudu, nebo špatně odražený puk. Sezona byla mizerná. A zakrýt by to neměla ani hromada zranění a zdravotních výpadků, která protknula prakticky celý třinecký ročník. I v sérii proti Zlínu chybělo devět klíčových borců zvučného kalibru (Irgl, Klesla, Linhart, Galvas, Roth, Plíhal, Sýkora, Kreps, Žejdl). To musí být znát.

Třinečtí ovšem sami dobře vědí, že pouze marodka jim sezonu nezpackala. Sympaticky se na ni také nevymlouvali, navíc narychlo povolané posily z první ligy jim zahrály nadstandarně. V Třinci spíš musí hledat důvody, proč se jim kádr takhle rozbil. Proč se za celý rok nedokázal pořádně rozjet. Je chyba v letní přípravě? V kondici? V prevenci? Je kádr správně poskládaný? Není přestárlý? Není v něm až moc hvězd?

Otázek je před Oceláři rozhodně dost. A času na hledání odpovědí teď mají po vyřazení ve Zlíně také relativně hodně.

SESTŘIH: Předkolo play off (5. zápas): PSG Zlín - Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

Srážka spoluhráčů! Kanko tvrdě sejmul Pechance
Video se připravuje ...

Zleva Pavel Kubiš ze Zlína a brankář Peter Hamerlík z Třince
Zleva Pavel Kubiš ze Zlína a brankář Peter Hamerlík z Třince

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud