Květoslav Šimek
14. července 2016 • 14:30

Atraktivní Davis Cup bez lídra Berdycha? I tak může být Veselý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Tomáše Berdycha proti našlapané Francii ve čtvrtfinále Davis Cupu? Bombardér Tsonga, neustále se zlepšující talent Pouille a do čtyřhry Mahut s Herbertem, coby čerství vítězové z Wimbledonu. O kvalitě soupeře českých tenistů ostatně výmluvně svědčí i to, že nehrající kapitán Yannick Noah nechal mimo soupisku zkušeného Simona - osmadvacátého hráče světového žebříčku, který je s Francií v Třinci také.



Na první pohled jsou karty rozdány jasně. Jenže Davis Cup je specifická soutěž. Týmová. Velkou roli v něm hraje podpora domácího prostředí, i právo volby povrchu. Navíc český tým má i bez Tomáše Berdycha svoji sílu.

Jiří Veselý ve Wimbledonu ukázal, že jde po radikální změně svého realizačního týmu, a po návratu ke svému bývalému trenérovi, nahoru. Role týmové jedničky se nebojí, v minulosti už ukázal, že je týmovým hráčem. Také Lukáš Rosol v Davis Cupu pokaždé o stupeň vyroste, dá se o něj opřít. A k tomu je v týmu i zkušený lišák Radek Štěpánek.

Skvělý motivátor, tenisový živel a hnací síla českého výběru. Jeho nasazení a drajv jsou v Davis Cupu k nezaplacení. A platí to, i když Štěpánek do prvních zápasů ve dvouhrách nepůjde. Bude připravený na sobotní čtyřhru. Právě ta může hrát v Třinci klíčovou roli.

Velkou roli bude znovu hrát i prostředí. Podpora a energie z ochozů. Francouzi sami čekají peklo, přestože v ochozech Werk Areny nebude kvůli menší kapacitě zdaleka tolik fanoušků jako v Ostravě nebo v Praze. I tohle je pro Třinec a okolí výzva. Tenisté budou podporu potřebovat. Aby byl Davis Cup pro český tým znovu Veselý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud