Květoslav Šimek
19. října 2017 • 12:26

Zkrat Ondřeje Veselého? Bez respektu. Bez omluvy. A vlastně i bez trestu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Totální zkrat. Bez jakéhokoliv vzájemného respektu. Jinak se na faul zlínského kapitána Ondřeje Veselého na vítkovického Rastislava Deje nahlížet nedá. Kolenem jej trefil na koleno. Po odpískání. Veselý dostal flastr na tři zápasy, což je vzhledem k zákroku i předpokládané dlouhé léčbě Deje směšně nízká sazba.



Veselý se omluvil. Spoluhráčům. Za vyloučení na pět minut a do konce. Dej si podle něj mohl za zranění částečně sám. Uvolnil se a chtěl uhnout.

Nepochopitelné.

Samozřejmě, v zápasech plných emocí se často přihodí řada nepříjemných věcí. Zbytečných faulů, bolestivých srážek. Adrenalin je napumpovaný na maximum, rozhodují setiny vteřin a borci jsou často frustrovaní z předchozích nepřesností rozhodčích nebo šikovně skrytých faulů protivníků.

I tak by k sobě měli mít respekt. Zrovna Dej respekt hned v prvním kole proti Zlínu ukázal, když opravil rozhodčího a odvolal chybné vyloučení soupeře. Veselý ve svých 39 letech moc dobře ví, že podobný zákrok může sebrat drtivou část sezony. V nejhorších případech i kariéru. Místo omluvy prakticky říká, že Dej srážku přehrával.

„Tím, že jsem mu zasáhl nohu a začal tam dělat kotouly, zákrok vypadá hrozivě. Jinak to byl ale běžný střet,“ tvrdil Veselý druhý den na tréninku pro zlínský Deník. „Nechci ho odsoudit, že by tam hrál divadlo, ale kdyby spadl a zvedl se, nic z toho nebude.“

Nejsem doktor, takže se nemůžu s Veselým přít o to, že kdyby se Dej po faulu zvedl, měl by hned koleno zázračně v pořádku. Faktem je, že jej v pořádku nemá. A chybět bude podle všeho mnohem déle než tři zápasy, které Veselému vyměřila disciplinární komise.

I to je zarážející. Nemá cenu diskutovat o tom, že udělat podobný zákrok Ryan Hollweg, zahraje si až po olympijské přestávce. Jestli vůbec. Trest za takový zákrok, navíc po odpískání, by měl být mnohem vyšší.

Ze Zlína brání Veselého tím, že není zákeřný. Může být, Veselý rozhodně nepatří k žádným rabiátům a hrubiánům. Byť si o tom například obránce Michal Kempný může po finále 2014 mezi Kometou a Zlínem myslet své. Veselý jej tehdy rukama naremploval na hrazení.

VIDEO: Veselého faul na Kempného z roku 2014:

Ondřej Veselý vyfasoval za drsný krosček trest na dva zápasy
Video se připravuje ...

A jaká tehdy byla zlínská reakce, když se klub proti stopce na dva zápasy odvolával? Kempný se prý zachoval „nešikovně, dalo by se říci, že i úmyslně“. Veselý jen prostě nestačil zareagovat na náhlou změnu směru jízdy protihráče. Prakticky stejně teď mluví o střetu s Dejem.

Čili pro příště. Pozor na nečekané změny směru jízdy. A zůstat zpevněný. I po odpískání.

VIDEO: Veselý zranil Deje, ten skončil v bolestech:

Zlín - Vítkovice: Veselý sejmul kolenem Deje, ten se svíjel na zemi v bolestech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud